«Per ser bon periodista cal, per sobre de tot, ser bona persona«

Ryszard Kapuscinski

És evident, que estar al capdavant d’un mitjà de comunicació comporta unes obligacions amb els lectors. Si a més, és un mitjà de titularitat pública, amb més motiu, és essencial prendre consciència de la responsabilitat vers la ciutadania.

Responsabilitat en molts sentits, amb tot allò que publiquem, que difonem i fem córrer, però també amb tot allò que per principis, per rigor o per ètica decidim no publicar. Responsabilitat, en definitiva, per contribuir a fer una societat més informada, i per tant, més plural, més lliure i més democràtica.

Aquest exercici de consciència i responsabilitat ha de venir acompanyat del rendiment de comptes. Els gestors públics, aquells que creiem en el servei públic i ens dediquem a treballar pel bé comú, no podem deixar mai de donar explicacions, les que calguin i les vegades que calgui.

Perquè gestionem allò que és de tothom, i, per tant, les explicacions son necessàries, i a la vegada, tenir l’oportunitat de posar en context i aclarir per què s’ha pres una sèrie de decisions.

Es tracta d’un exercici que ens obliga irremeiablement a una reflexió de com fem la nostra feina dia a dia. Una reflexió cada vegada més necessària en un món sobresaturat d’informació i on acostumem a jutjar amb certa lleugeresa.

És per aquest motiu que com a directora de Cugat Mèdia obro aquest fil directe per oferir un canal per posar-me a disposició de la ciutadania i respondre tots aquells dubtes sobre publicacions, tractament de notícies i codi ètic…, en definitiva, per canalitzar les inquietuds dels lectors i usuaris sobre les informacions que publiquem. Un canal que es suma a tots els que ja disposem a Cugat Mèdia per atendre al que és la nostra raó d’existir: la informació de proximitat vers els santcugatencs i les santcugatenques.

La reflexió, si es conjunta, encara és més enriquidora!

Seguim!

Mònica Lablanca
Directora de Cugat Mèdia
Llegeix-ne més

Segueix-la a Twitter: @MonicaLablanca


  * Camps obligatoris

  Accepto la política general sobre Protecció de Dades (RGPD) Llegeix aquí

  Autoritzo Cugat.cat a conservar les dades personals d'aquest formulari en una base de dades informatitzada tal com preveu el Reglament General de Protecció de Dades.

  Mònica Lablanca i Pere Pahissa

  Fins sempre, Pere

  Fa uns dies vam donar l’últim adéu al nostre company Pere Pahissa. I no he pogut evitar emocionar-me quan, els meus companys de Cugat Mèdia m’han enviat …
  Llegeix-ne més