ESCALADA:Dissabte s'inaugura el rocòdrom del CMSC amb el Campionat d'espanya de dificultat


  • Comparteix:

El campionat d'espanya d'escalada de dificultat inaugurarà el nou rocòdrom del Club Muntanyenc Sant Cugat, que passarà a ser el més alt de l'estat espanyol amb 20 metres d'alçada. La santcugatenca Berta Martín és una de les grans candidates a guanyar la competicó que posa punt i final al calendari nacional.

Dissabte entra en funcionament el nou rocòdrom del Club Muntanyenc Sant Cugat amb el Campionat d'Espanya d'Escalada de Dificultat. La competició està organitzada per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada juntament amb l'empresa Top 30, la mateixa que ha construït el rocòdrom. Aquest rocòdrom serà el més alt d'Espanya i un dels més alts d'Europa amb una alçada de 20 metres. El nou equipament acollirà a partir d'ara competicions catalanes i espanyoles, i no es descarta que més endavant es pugués desenvolupar algun campionat del món. El rocòdrom portarà el nom de Josep Barberà, en reconeixement de l'alpinista santcugatenc que amb la seva escalada va contribuir al desenvolupament de l'escalada a Catalunya.


Narcís Castanyer, president del CMSC comenta la importància del Campionat.

Narcís Castanyer

És un esdeveniment molt important perquè la presentació del rocòdrom tindrà un ressó molt gran. Calculem que vindran unes 500 persones, serà una presentació bonica.


L'estat del rocòdrom està ja quasi a punt pel Campionat tal com explica Quim Hernandez, responsable de la secció d'escalada del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Quim Hernandez

Ja està tot apunt. S'estan acabant de posar les guiess que seguiran els escaladors i només queda per completar una petita part d'entrenament.


Els millors escaladors de l'Estat Espanyol prendran part en aquesta competició que tanca el calendari nacional de la temporada. La santcugatenca Berta Martín, que ve de quedar Campiona d'Espanya de Bloc, és la gran favorita a endur-se el triomf en la categoria absoluta . Quim Hernandez i Eulàlia Sancho, mare de l'escaladora comenten les possibilitats de Berta Martín.

Quim Hernandez i Berta Martín

Esperem que faci podi. Tot dependrà de la concentració i dels nervis. La Berta té moltes ganes de guanyar.


El Campionat d'Espanya d'Escalada de Dificultat tindrà lloc dissabte a partir de dos quarts de d'onze del matí pel que fa a la categoria absoluta. Diumenge a partir de les 10.00 del matí es disputarà la categoria juvenil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.