Vint anys navegant el cel amb un avió teledirigit

El pilot santcugatenc Joan Rombaut, 10 vegades campió d'Espanya i al top 10 mundial, és el màxim exponent de l'aeromodelisme a l'Estat


  • Comparteix:

'A quin nen no li agrada jugar amb avions de radiocontrol? A mi sempre em va agradar, en especial els avions acrobàtics, per tota la llibertat que em donava'. Vint anys després del seu primer contacte amb l'aeromodelisme, el santcugatenc Joan Rombaut és el màxim exponent d'aquesta disciplina a l'Estat, ha guanyat 10 vegades el campionat d'Espanya i tanca el top 10 dels millors pilots del món. Enginyer industrial i immers en un doctorat en fotònica a l'Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels, Rombaut mira a l'horitzó amb un objectiu: convertir-se en un dels cinc millors pilots d'aeromodelisme acrobàtic del món.

Dins de les categories de l'aeromodelisme, Rombaut competeix en la F3A. 'Bàsicament, dibuixem figures a l'aire. Tenim una seqüència de figures establerta i les hem de dibuixar en una finestra virtual. És com fer gimnàstica artística'. Cada figura té un coeficient de dificultat i, com més difícil és la figura, més punts s'atorguen. A les competicions, els pilots realitzen la seqüència i un jutge s'encarrega de posar la puntuació en funció de les figures fetes i els errors comesos. 'És una lluita de preparació. Les condicions atmosfèriques varien molt, i per tant hem d'entrenar tenint en compte totes les possibilitats', explica el pilot santcugatenc.

La propera cita de Rombaut serà el Campionat de Catalunya, que se celebrarà al Club d'Aeromodelisme de Sant Cugat el 16 i 17 de maig. Rombaut fixa la victòria com el principal objectiu per així poder-se classificar per a les cites internacionals. Un Europeu que enguany se celebrarà a Zamora i on el pilot santcugatenc vol aconseguir 'el millor resultat possible' per apropar-se al seu somi d'assaltar el top 5 mundial.

Un èxit que Rombaut reconeix que es deu, principalment, al seu pare. Cris Rombaut, tres vegades campió d'Espanya i 'mentor del F3A al país', s'erigeix com la figura clau en la preparació i els resultats del pilot santcugatenc. 'Jo no hauria tret tots aquests resultats si no el tingués darrere. És qui m'ajuda, qui em dona consells, qui m'ajuda a construir els avions i a posar-los a punt. És una figura clau no només per al territori, sinó per a mi'.





Joan Rumbaut

Crec que un top 5 a nivell mundial i europeu és possible. Cal molta preparació i tenir sort, però hi ha hagut moment que hem estat aprop d'aquestes posicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.