Crítiques del PSC i el PP als Premis Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

L'equip de govern defensa el veredicte i el procés d'elecció dels Premis Ciutat de Sant Cugat ( 2/mar/10)

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació dedica el guardó als milers de votants del 13-D ( 1/mar/10)


  • Comparteix:

El PSC i el PP critiquen el 'discurs polític' de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació

El PSC i el PP critiquen el 'discurs polític' de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació

El PSC i el PP critiquen la manera d'escollir els guanyadors dels Premis Ciutat de Sant Cugat, lliurats aquest diumenge. Els socialistes demanen que s'obri un debat al voltant de l'elecció dels premiats i que el jurat tingui molt més en compte l'opinió ciutadana. El PSC considera que els premis no són per fer política i critica el discurs que va fer el portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, un dels guardonats. De la seva banda, el PP creu que s'han 'polititzat' els premis i critica que es doni un guardó a una entitat 'que ja no existeix'.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha dit en roda de premsa que 'cal millorar' l'elecció dels premis perquè considera que el jurat no té prou en compte l'opinió ciutadana. Els socialistes creuen que s'ha d'obrir un debat, en les properes edicions, per fomentar més la participació dels santcugatencs i millorar la 'transparència'.

Villaseñor considera que amb els premis 'no s'ha de fer política' i que s'ha de 'reconèixer aquella gent o entitats que fa anys que treballen per Sant Cugat'. En aquest sentit, ha criticat el 'discurs polític' que va fer el portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Víctor Alexandre, quan va recollir un dels Premis Ciutat de Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

No sé si els que van votar la candidatura ho van fer per fer política, però el que sí que és cert és que el discurs que van fer era polític.



També s'ha mostrat crític el representant del PP a la tertúlia 'El gall del Monestir' de Cugat ràdio, Alfredo Bergua, que ha dit que els premis s'han 'polititzat'.

Alfredo Bergua

S'ha donat un premi a una entitat que avui dia ja ni existeix i s'han polititzat els premis. No es pot posar en el mateix nivell aquesta plataforma amb l'Arcadi Oliveres.







El PSC lamenta, d'altra banda, que no s'hagi premiat el taller de plàstica Triangle ni cap representant de l'esport local, tot i figurar entre les 15 candidatures finalistes.



  • Comparteix:

COMENTARIS

"Esto con Franco no pasaba", oi senyors del PSC i PP?

Marc. Enviat el 2/mar/10


Amb Franco passava exactament el mateix amb altres símbols, aquest és el problema. Per cert, felicitats per la manipulació.

miquel. Enviat el 2/mar/10


Sense cap pretensió d'estar a l'alçada del sr. Arcadi Oliveres al qual respecto enormement. Crec que més ràbia li faria que el cités algú del PP com en Bergua. Són coses diferents, és un premi a l'autorganització de base, a l'exercici de la democràcia. A canviar les coses des del carrer.Aquests pol´ñitics de professió no els hi fa cap gràcia quan el poble agafa les regnes perquè veuen perillar el xiringuito.

nuria. Enviat el 2/mar/10


El pitjor de tot és que "gràcies" al PSC i al PP ara tindrem un altre article del Victor Alexandre sobre aquest tema...

àlex. Enviat el 2/mar/10


El PPSOE (Villaseñor-Bergua) contrataca. Tot el que no sigui autonomisme, regionalisme i Feria de Abril està mal vist per aquesta gent. PPPSOE= Viva España. I encara hi ha gent que creu que el PSOE és catalanista. Que diguin el que vulguin però que no ens enganyin.

Marta. Enviat el 2/mar/10


Independentment del color polític dels diferent bàndols, crec que no s'ha plantejat si realment eren mereixedors d'aquest guardó per sobre d'altres opcions. Com sempre passa a qualsevol entrega de premis, les decisions seran injustes per a uns o per a altres, ja que per desgràcia (o per sort) no tothom pot ser guanyador. Personalment, crec que havia d'altres més mereixedors, per exemple l'Anna Cohí.

àlex. Enviat el 2/mar/10


Quina indecència per part del PSC i el PP: si els guanyadors no m'agraden m'enfado i no respiro. Aquesta és l'alternativa de govern del PSC: espanyolisme pur i dur.

Lluís. Enviat el 2/mar/10


Els nivells de botiflerisme del PSC estan arribant a límits insospitats. L'any que ve l'Assemblea de Joves tindrà problemes per no repetir la seva nominació. La pregunta és: Les crítiques de PSC-PP han sorgit en algun dels soparets conjunts que fan les seves joventuts?

Genís. Enviat el 2/mar/10


Em fa gràcia com aquests nazionalistes surten en tromba quan algú gossa posar en dubte un premi que només representa a una quarta part dels santcugatencs. Tant PSC com PPC tenen tot el dret en manifestar la seva opinió. Crec que aquests premis haurien de buscar persones o institucions que s’ho mereixin i que representin a tota la ciutat i no només a una part de la mateixa.

Emili. Enviat el 2/mar/10


Home una mica de tongo... potser si que n'hi ha, i lo de DELPHI? però no se que espereu si sempre són els mateixos els que mouen el "cotarro" en aquest poble, perdó ciutat amb un poble dins.

juanfran. Enviat el 2/mar/10


El nacionalisme espanyol que el PSC i el PP porten a dins surt en ocasions com aquestes. Són com dues gotes d'aigua. Només els falta cridar "¡Viva Franco!". El que els dol és que entre tots dos no arriben en vots als aconseguits per la consulta a Sant Cugat i això cou, oi, nois? Doncs au, a posar-vos crema.

Manel. Enviat el 2/mar/10


El Victor Alexandre sols va manifestar que els partits que van votar a favor de la moció de la consulta varen ser ERC, ICV i CIU. Que potser va dir alguna mentira ?. Potser vol tornar la represió franquista ?

santi. Enviat el 2/mar/10


Des d'una visió parcial es pot afirmar que les declaracions del PSC no diuen res que no sigui veritat. Des d'un punt de vista moral, la majoria de reflexions contraries a aquest posicionament són xenòfobes, i mancades d'una higiene democràtica agosarada. Com pot ser que una plataforma que no té ni un any de vida, tingui més mèrits que entitats que porten més de 25 anys treballant pel poble? és lícit? sí, però vergonyós també!

Espai Progressista. Enviat el 3/mar/10


Aquest socialista que signa "Espai Progressista" té la cua de palla, pobre. No hi ha ningú més que ell que faci política intentant prohibir la llibertat d'expressió (i de vot!). Tot pronunciament que no encaixi amb la seva estreta mentalitat nacionalista espanyola ha d'estar prohibit. Exactament igual que el franquisme. És molt eloqüent que el PSC, el PP i la Falange coincideixin en el mateix punt. Ah, per cert, em pots dir quina entitat ha aconseguit aplegar en un sol dia més del 25% de la població santcugatenca? Tenir 25 anys d'edat no és cap mèrit, l'important és la feina que es fa, i en cap nació no hi ha res més important que la seva independència. Quan el PSC guanyi les eleccions, cosa que procurarem que no passi mai a la vida, ja podrà prohibir la llibertat d'expressió i treure la bandera catalana de la plaça del Monestir i posar-hi l'espanyola. Mentrestant, espanyolistes, preneu til·la.

Manel. Enviat el 3/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.