El Camí de Justícia reforça els lligams històrics entre Sant Cugat i Cerdanyola

Arribada dels participants / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 19/des/14 per Anna González

El 10è Camí de Justícia ha unit un any més santcugatencs i cerdanyolencs entorn aquesta tradició compartida. La iniciativa, que reviu l'itinerari entre Cerdanyola i Sant Cugat que van fer Berenguer de Saltells i altres nobles durant la nit de Nadal del 1350 per assassinar l'abat Biure, ha aplegat aquest divendres un centenar de persones.

Organitzat per Sant Cugat i Cerdanyola, els participants al Camí de Justícia han sortit del Museu Ca n'Ortadó de Cerdanyola per arribar fins al Monestir, escenari de l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall del 1350.

Aquesta caminada nocturna ha arribat enguany a la seva 10a edició. Una dècada que demostra, segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, i l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, la bona relació entre els dos municipis, la col·laboració i els vincles comuns. El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha afegit que és una activitat que manifesta una volutat compartida i que agermana les dues localitats i els seus museus.

Lluís Campins

És una activitat que és el fruit d'una col·laboració que s'ha allargat 10 anys i manifesta la voluntat d'entesa que uneix els museus i les dues ciutats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els participants han estat acompanyats en el recorregut pel tinent d'alcalde de Governació, Francesc Carol. Després del recorregut fins a Sant Cugat, els caminants han gaudit d'un sopar medieval i d'una representació de 'Pedra i Sang', que també narra aquesta història compartida per tots dos municipis. A més, i amb motiu d'aquest desè aniversari, els participants han estat obsequiats amb un exemplar del còmic amb guió de Domènec Miquel i dibuixos d'Esteve Polls que narra el conflicte entre l'abat Biure i Berenguer de Saltells. També s'ha presentat la maqueta de l'assassinat de l'abat Biure, feta per Art Girona, i donada per Joan Rovira al Museu.