La directora santcugatenca Júlia de Paz es queda amb la mel als llavis al Festival de Màlaga

La millor actriu de l'edició ha estat Tamara Casellas per la seva interpretació a 'Ama', el llargmetratge de de Paz


Temes relacionats

Júlia de Paz (directora d''Ama'): 'No m'esperava gens aquesta rebuda, m'ho prenc com un viatge d'aprenentatge personal' (12/jun/21)


  • Comparteix:

Imatge de la pel·lícula 'Ama', dirigida per Júlia de Paz / Foto: Vimeo

Imatge de la pel·lícula 'Ama', dirigida per Júlia de Paz / Foto: Vimeo

La pel·lícula 'Ama', l'òpera prima de la directora santcugatenca Júlia de Paz, s'ha quedat a les portes d'endur-se un guardó en la secció oficial del Festival de Màlaga, que es clausura aquest cap de setmana. El primer llargmetratge en solitari de de Paz va convertir-se en una de les sensacions del 24è Festival de cinema de Màlaga, on va estar guardonada amb el Premio Feroz Puerta Oscura. Així i tot, la millor actriu d'aquesta edició del certamen ha estat Tamara Casellas per la seva interpretació a 'Ama'.

Després de ser escollida com guanyadora del Premio Feroz Puerta Oscura, 'Ama' entrava a posicionar-se com a la millor pel·lícula en la competició en la secció oficial del festival. Un guardó que, finalment, s'ha endut Agustí Villaronga amb 'El ventre del Mar'.

'Ama' és el primer llargmetratge que ha dirigit la santcugatenca Júlia de Paz en solitari. Un film que neix d'un curt amb el mateix nom que va ser el projecte final de carrera a l'ESCAC de la jove directora. La pel·lícula tracta el tabú de la maternitat desmitificada, amb conceptes com l'abandonament i el penediment, a través de la història de la Pepa, que es queda al carrer amb la seva filla Leila, de sis anys. Un fet traumàtic que marca la relació entre mare i filla, que creen un vincle abans inexistent i reforça els errors i la desidealització.

Després de dirigir alguns curts i participar en el projecte coral 'La filla d'algú', Júlia de Paz, estudiant de Direcció Cinematogràfica a l'ESCAC de 25 anys, debuta com a directora en solitari de llargmetratges amb 'Ama'. Amb els seus projectes, de Paz tracta històries amb què es debaten i critiquen temes com la desigualtat i el feminisme, trobant un punt de connexió entre el documental i la ficció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.