Nou requeriment judicial a l'Ajuntament de Sant Cugat per retirar 'de manera immediata' la pancarta dels 'presos polítics'

La nova interlocutòria exigeix el compliment de la sentència del mateix jutjat de novembre de l'any passat després de la denúncia de Cs


Temes relacionats

L'Ajuntament interposa un recurs d'apel·lació a la sentència que l'insta a retirar la pancarta 'Llibertat presos polítics' ( 9/des/20)

Els tres partits del govern es posicionen davant el recurs contra la sentència que obliga a retirar la pancarta 'Llibertat presos polítics' (20/nov/20)

Una sentència ordena 'la retirada immediata' de la pancarta de l'ajuntament en suport als presos de l'1-O (13/nov/20)


  • Comparteix:

Els regidors de Cs a Sant Cugat amb la pancarta de fons / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Cs a Sant Cugat amb la pancarta de fons / Foto: Cugat Mèdia

Nou requeriment per part del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona perquè l'Ajuntament retiri 'de manera immediata' la pancarta en suport als 'presos polítics' de la façana del consistori. El jutge, el mateix que va sentenciar al novembre de l'any passat en favor del grup municipal de Cs, que havia interposat la denúncia, ha dictat una nova interlocutòria per requerir la retirada d'aquests símbols (la pancarta amb el missatge 'Llibertat presos polítics' i el llaç groc) mentre es resolgui el recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Una interlocutòria que des del grup municipal veuen com una victòria. La regidora taronja Munia Fernández-Jordán ha assegurat que aquesta pancarta, que ha definit com "un drap partidista i sectari", simbolitza "un fet gravíssim", que és la "falta de respecte a la llei i l'estat de dret". Fernández-Jordán ha afirmat que "a Espanya no hi ha presos polítics, hi ha polítics delinqüents condemnats" i que els indults "no només són un insult, sinó també una humiliació, una submissió i una burla" a tots aquells que respecten la llei.

La regidora ha anat més enllà i ha criticat el govern espanyol i la seva "política d'extrema gravetat", que compta amb "el suport de Bildu i dels separatistes catalans", que no ha defensat l'estat de dret i "està desaparegut", provocant que "el separatisme" s'hagi fet "amo de tot a Catalunya", amb l'adoctrinament de nens i nenes, la "mort civil" de persones no independentistes i "l'èxode". Això sí, des del partit agraeixen "els bastions de l'Estat" que "s'han mantingut ferms", com el rei Felip VI i el poder judicial.

Cs assegura que arribarà "fins al final per garantir els drets de la ciutadania" en un camí que reconeixen "dur" per la neutralitat de les institucions i el respecte a la llei. La interlocutòria del jutjat, com la sentència, que encara no és ferma, també es pot recórrer per part de l'Ajuntament al TSJC en un termini de 15 dies des del dia següent a la notificació.


Munia Fernández-Jord

Us presentem la nostra victòria. Una victòria de tots aquells que creiem en l'estat de dret, contra una pancarta que no és més que un drap partidista i sectari que ha de desaparèixer d'aquí ja. Aquesta victòria simbolitza un fet gravíssim, la falta de respecte en una regió de la Unió Europea com Catalunya a l'estat de dret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.