Augmenta al 36% la participaciķ local a l'Escola d'Estiu de l'Institut de la Infāncia


La 2a ediciķ de l'Escola d'Estiu de l'Institut de la Infāncia ha posat el punt final aquest divendres a una setmana de cursos monogrāfics dedicats a la creativitat i l'educaciķ emocional dels infants. L'organitzaciķ ha quedat molt satisfeta d'aquesta 1a ediciķ celebrada a Sant Cugat, que ha cobert més d'un centenar de places i ha incrementat fins al 36% la inscripciķ de mestres i pedagogs de la ciutat.

Les cinc jornades monogrāfiques han abordat el desenvolupament emocional i la creativitat dels infants. Els professors i docents assistents a aquestes classes magistrals han rebut el coneixement d'experts en la matčria que han compartit metodologies innovadores. La setmana de l'Escola d'Estiu ha finalitzat aquest divendres amb una introducciķ a la pedagogia Montessori a cārrec de la presidenta de l'Associaciķ Montessori a l'Estat espanyol, Ana Juliá.

La directora de l'Institut de la Infāncia, Verķnica Bronstein, ha explicat a Cugat.cat que l'organitzaciķ estā molt satisfeta pel funcionament de l'Escola d'Estiu, per la programaciķ impartida i la resposta dels participants. En total s'han cobert 101 places, la gran majoria de professors i pedagogs. D'aquest centenar, un 36% eren santcugatencs, un increment que quintuplica els números de l'any passat. Bronstein ha destacat la importāncia d'oferir formaciķ de qualitat als educadors del país.

Verķnica Bronstein

Hem de donar als educadors la possibilitat de tenir una formaciķ creativa, innovadora, al dia i amb professorat de nivell. El que demanem pels nens ho necessiten també els docents.

Durant la setmana, han passat per l'Escola d'Estiu professors d'escoles santcugatenques com l'Avenį, Hatikva, Santa Isabel, Pins del Vallčs, Collserola i La Farga. Gemma Aristoy, mestra de l'escola Santa Isabel, ha assistit a les cinc jornades del curs i assegura que ara disposa de noves eines que poden ser enriquidores per als alumnes.

Gemma Aristoy

No ens han donat cap manual que sigui una recepta māgica, perō ens han obert la ment. Ens han ensenyat eines enriquidores.

La d'enguany ha estat la 2a ediciķ de l'Escola d'Estiu, la primera que s'ha impartit a Sant Cugat. La Casa de Cultura ha acollit les cinc jornades de monogrāfics, que han portat a la ciutat professors provinents de tota la geografia catalana.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR