Pas endavant per al Monument d'homenatge a les víctimes de la Covid-19

El calendari dels pròxims passos a seguir s'ha explicat, aquest dimarts, al Consell de Ciutat


  • Comparteix:

Imatge del Consell de Ciutat celebrat aquest dimarts de forma telemàtica / Foto: Zoom

Imatge del Consell de Ciutat celebrat aquest dimarts de forma telemàtica / Foto: Zoom

Les bases del concurs per a escollir l'artista encarregat de dissenyar el Monument a les víctimes de la Covid-19 i a l'impacte de la pandèmia s'aprovaran aquest mateix mes de juny. Un cop s'aprovin, les persones interessades tindran 45 dies per presentar les seves propostes. L'artista seleccionat rebrà una dotació de 20.000 euros, una xifra que inclou els honoraris, la producció i la instal·lació de l'obra a la seva ubicació final, que serà el Parc Central. Tot això s'ha explicat a l'últim Consell de Ciutat del curs, que s'ha celebrat, de forma telemàtica, aquest dimarts.

Alguns dels criteris que es tindran en compte a l'hora de seleccionar l'obra guanyadora són que la ubicació del monument esdevingui un espai recollit, tranquil, de dol, de memòria i d'esperança; que permeti la interacció amb la ciutadania i que sigui sostenible i perdurable. A més, es valorarà positivament que l'artista sigui de Sant Cugat i que sigui una dona.

El regidor de Participació, Marco Simarro, ha explicat que el comitè de selecció de l'artista estarà format per dues representants del Consell de Ciutat, Rebeca Galán i Xavier Humet, que s'hi han presentat de forma voluntària durant la sessió, dues representants de la Taula d'Arts Visuals i Plàstiques, una representant del Consell d'Infants i una del Consell de Joves, una representant de la Taula de Gent Gran, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Altres temes del Consell de Ciutat
Durant el Consell de Ciutat també s'ha aprovat, a iniciativa de Carles Castell, que es faci arribar a tots els grups municipals, des d'aquest òrgan participatiu, una proposta d'adhesió a la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya. Es tracta d'una estratègia comuna entre l'administració pública, les entitats i el sector privat per afavorir la interrelació entre la salut de la societat i de la natura. Castell, que espera que la proposta sigui aprovada pel Ple, ha afirmat que "no hi poden haver persones ni societats sanes en un planeta mal conservat".

Finalment, el regidor de Participació, Marco Simarro, ha avançat que, aquest setembre, la seva àrea presentarà una proposta per reformular el Consell de Ciutat per agilitzar-lo, donar-li més autonomia i obrir-lo a la ciutadania.


Marco Simarro

El mateix jurat preveu tenir dos representants que siguin membres del Consell de Ciutat. En aquest punt d'ara, aquí i avui, hauríem d'escollir dos membres del Consell que volguessin participar en aquest petit procés i final de tot això, per tenir aquest monument a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.