Com podem fer que la nostra alimentació sigui més sostenible i respectuosa amb el medi ambient? Des de Cugat Mèdia us donem alguns consells.
Reduir el consum de carn i aliments d’origen animal: segons l’organització ecologista Greenpeace, la ramaderia és la responsable del 14,5% dels gasos d’efecte hivernacle, tant com tots els cotxes, trens, vaixells i avions del planeta junts.
Consumir fruita i verdura de temporada cultivada a conreus de proximitat.
Evitar aliments processats i precuinats: porten molts additius, són perjudicials per a la salut i solen fer servir molt plàstic per empaquetar els productes.
No malbaratar els aliments: un terç de la producció mundial d’aliments es malbarata cada any.
Comprar productes locals o de quilòmetre zero.
Comprar els aliments a granel.
A l’hora de fer la compra, utilitzar bosses reutilitzables, carros o cistells.
No jutjar els aliments per la seva aparença: sovint es llencen fruites i verdures a la brossa per la seva forma o color.
Guardar el menjar en carmanyoles o pots de vidre reutilitzables en lloc de fer servir fil transparent o paper d’alumini.
Utilitzar sempre que sigui possible envasos de vidre en lloc d’ampolles de plàstic o llaunes.