L’Ajuntament es compromet a treballar per contribuir al benestar dels celíacs. El consistori impulsarà campanyes de sensibilització, difusió i comunicació per explicar les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, a més d’augmentar la disponibilitat d’aliments i begudes sense gluten als actes més importants de la ciutat. El compromís sorgeix d’una moció institucional a partir d’una proposta de Ciutadans.
L’escrit suggereix que els serveis socials destinin els recursos necessaris a les famílies que per ingressos no poden fer-se càrrec del sobrecost que suposa l’adquisició d’aliments aptes per a celíacs. La presidenta de l’Associació de Celíacs de Sant Cugat, Olga Cuesta, ha defensat la proposta, que també demana més implicació de ‘la comunitat mèdica’ en la detecció d’aquesta malaltia.
Olga Cuesta
La moció també proposa que la regidoria de Comerç promogui accions de formació entre els restauradors, els comerciants i els agents implicats i que es faci difusió de l’oferta que té Sant Cugat per a persones amb celiaquia. El text insta els organismes supramunicipals a destinar recursos a la investigació, la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia i a crear un sistema d’ajuts econòmics directes a les famílies dels celíacs. També demana al govern espanyol reduir l’IVA dels productes sense gluten al 4%.

