La Pasta Boixa celebra el seu 30è aniversari a finals d’aquest any, una efemèride gens fàcil en una ciutat com Sant Cugat, on l’oferta gastronòmica és extensa i la competència ferotge. Es tracta d’un restaurant que la Rosa Maria Riba, una de les seves tres sòcies, coneix prou bé, ja que hi ha treballat des del primer dia. L’Oriol Planas i el Jordi Anguera, que havien començat donant un cop de mà els caps de setmana, també en són socis, des de fa una dècada. L’Oriol, de fet, segueix al peu del canó, fidelitzant la clientela. Els tres junts han superat “moments més difícils i moments més fàcils”, com explica la Rosa Maria. I, molt recentment, també han superat una pandèmia.
Pel que fa a la carta, asseguren que amb els anys no ha canviat massa i que ofereixen plats de qualitat a un preu assequible. Els imprescindibles són “la pasta, la pizza i les creps”, segons explica la Rosa Maria. Per filar més prim, l’Oriol assegura que ell sempre recomana “els raviolis de bolets amb salsa gorgonzola”, mentre que la Rosa Maria, quan té un caprici, es decanta “pels tortel·linis amb nata i nous”. El secret de l’èxit, segons explica l’Oriol, és tenir un restaurant on “la gent et coneix i, fins i tot, sap el que menges”. Així, a la vegada que la clientela està còmoda, “tu també ho estàs”. Una clientela fidel que hi anava fa trenta anys amb els seus fills petits, i que ara hi segueix anant, però també amb els nets. “Anem per la tercera generació”, explica l’Oriol, orgullós.

