L'Arxiu Gavín se'n va de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Arxiu Gavín es traslladarà al monestir marista de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la Noguera. L'arxiu marxa de la ciutat després que el seu creador, Josep Maria Gavín, hagi rebut la negativa Lluís Recoder perquè es quedés a Sant Cugat.

Més de 46 tones de documentació ja han arribat al monestir. Estampes, postals, recordatoris, mapes i documents d'arquitectura i folklore configuren el fons d'un arxiu centrat en temàtica religiosa referida als Països Catalans amb gairebé tres milions de peces i documents.

El creador de l'arxiu, Josep Maria Gavín, responsabilitza l'alcalde del fet que l'arxiu no s'hagi quedat a Sant Cugat.

Josep Maria Gavín

No ens ho hem quedat a Sant Cugat perquè no hem volgut. L'alcalde m'ha negat per dues vegades que l'arxiu es quedés a Sant Cugat.


La Generalitat, l'Institut dels Germans Maristes i Josep Maria Gavín han signat un acord aquest dimecres per traslladar un dels arxius privats religiosos més importants del món, segons la Unesco.

Gavín explica quins són els avantatges del trasllat.

Josep Maria Gavín

La Generalitat ho guardaria possiblement millor que ningú però només ho guardaria. En canvi al monestir contnuaran les meves col·leccions.


Tot i això part de l'arxiu que hi ha a Sant Cugat quedarà a càrrec de Josep Gavín i estarà obert al públic. Mares de Déu de tot el món, col·leccions del santoral i de Sant Josep i d'altres documents encara es poden consultar a l'arxiu Gavín de Valldoreix on continuen demanant voluntaris per mantenir viva l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.