Xavier Aguilar, guanyador del Premi Camerata Sant Cugat


  • Comparteix:

El 7è Curs Internacional de Cant organitzat per Camerata Sant Cugat ha clos aquest diumenge amb un concert al Claustre on els alumnes han pogut demostrar el què han après durant una setmana de classes magistrals. L'acte, que ha aplegat més 150 persones, també ha servit per premiar l'alumne més destacat del curs, que ha recaigut en el baríton Xavier Aguilar, que s'ha fet amb diversos reconeixements, entre ells el Premi Camerata 2010

Sopranos, barítons i tenors han pujat a l'escenari del Claustre del Monestir per posar en pràctica les lliçons dels darrers dies. Una trentena d'alumnes provinents de països com Argentina, Bèlgica i Itàlia han demostrat davant un públic nombrós les seves dots.

El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha fet un balanç molt positiu d'aquesta 7a edició del Curs.

Xavier Baulies

Estem molt contents, hem tingut 27 alumnes i ha estat una setmana molt intensa, s'han vist coses molt maques.


Enguany, el curs ha introduït el teatre dins la dotzena de disciplines que treballen els músics participants. Baulies ha explicat com ha funcionat el treball de l'art teatral.

Xavier Baulies

El teatre ha fet sortir molta més expressivitat, ha alliberat nervis. La seva aplicació ha estat tota una revolució.


Xavier Aguilar ha rebut el Premi Camerata Sant Cugat com alumne més destacat, dotat amb 1.000 euros, a més del Premi de participació en l'Òpera de Sabadell i el de participació en concerts benèfics de la Fundació Clarós. A més, s'han entregat les beques Jaume Aragall, que enguany han premiat Meritxell Gallés i el tenor italià Giorgio Olmo.

El concert de cloenda ha comptat amb la mezzo-soprano Carol Garcia, actualment a l'Òpera de París, guanyadora del premi Camerata el 2007 i 2008 i guanyadora el 2009 dels concursos internacionals de Cant Luis Mariano i Francesc Viñas.

Després de l'èxit aconseguit, l'organització es planteja de cara a la 8a edició allargar la durada del Curs Internacional de Cant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.