El Teatre-Auditori acollirà la presentació d''Ermessenda'


  • Comparteix:

'Ermessenda' és una sèrie d'època ambientada al segle XI / Font: tv3.cat

'Ermessenda' és una sèrie d'època ambientada al segle XI / Font: tv3.cat

El Teatre-Auditori acull dimarts de la setmana vinent la preestrena d''Ermessenda', una producció d'Ovideo i Televisió de Catalunya que es veurà properament a TV3. La minisèrie de dos episodis, ambientada al segle XI a Catalunya, relata la vida d'Ermessenda de Carcassona. L'acte se celebrarà a les vuit del vespre i comptarà amb la presència de la directora de la cadena, Mònica Terribas i els actors de la sèrie. Cugat.cat i el 'Diari de Sant Cugat' col·laboraran amb el Teatre-Auditori per sortejar invitacions per a l'acte entre els seus lectors.

Ermessenda de Carcassona va ser una dama occitanocatalana casada amb Ramon Borrell, besnét de Guifré el Pilós, que després de la mort del seu marit va governar la Casa Comtal de Barcelona durant més de 60 anys, arribant a enfrontar-se amb el seu fill i el seu nét, a qui es va negar a cedir el tron. La sèrie busca retratar la personalitat de la que va ser probablement la dona més poderosa de la història de Catalunya, i destacar la figura d'una regent femenina en una època de total predomini per part dels homes.

El repartiment està encapçalat per Laia Marull, en el paper d'Ermessenda, Lluís Homar, Rosa Renom i Julio Manrique. La direcció és de Lluís M. Güell, que ja havia dirigit la minisèrie històrica 'Arnau', i el guió ha estat realitzat per Mercè Sarrias i Núria Furió, guionistes de sèries com 'Porca Misèria' i 'Plats Bruts'.

En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha valorat molt positivament la sèrie, que destaca de manera prominent no només la figura d'Ermessenda, sinó també la importància que tenia Sant Cugat i el seu monestir en aquella època de la història.

Xavier Escura

No hem d'oblidar que el Monestir de Sant Cugat tenia un paper molt rellevant a l'època.


El monestir benedictí de Sant Cugat, entorn d'algunes de les escenes de la producció, va ser fundat el segle IX i va esdevenir un dels principals centres monàstics de la Catalunya medieval. Per aquesta raó, Ermessenda de Carcassona el va escollir per celebrar-hi el matrimoni del seu nét, el comte Ramon Berenguer I.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.