Sant Cugat rep el premi a l'Ajuntament més transparent


  • Comparteix:

Lluís Recoder rep el premi de transparència a Madrid

Lluís Recoder rep el premi de transparència a Madrid

Satisfacció entre la delegació santcugatenca que aquest dilluns ha rebut a Madrid el premi a l'Ajuntament més transparent de l'Estat espanyol. La comitiva, encapçalada per l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància del premi atorgat a Sant Cugat i ha encoratjat l'equip de govern a seguir treballant per mantenir la nota de 98,8 sobre 100 punts que li ha donat el guardó de l'ONG Transparència Internacional. Mira a Cugat tv com la delegació santcugatenca rep aquest guardó a Madrid

La llista de Transparència Internacional valora el grau de transparència dels ajuntaments en cinc àmbits. En informació sobre la corporació municipal, Sant Cugat obté 94,1 punts sobre 100 i és el 20è municipi del rànquing estatal. En les altres quatre variables -relacions amb la ciutadania, transparència econòmico-financera, transparència en la contractació de serveis i transparència en urbanisme i obres públiques- Sant Cugat obté la màxima puntuació, 100 punts sobre 100.

L'Ajuntament de Sant Cugat se situa en el primer lloc d'una classificació que té en compte els 110 principals municipis de l'Estat espanyol. La metodologia emprada per Transparència Internacional inclou una primera valoració externa i un qüestionari que els mateixos ajuntaments han hagut d'omplir. L'ONG puntua els municipis en funció d'una vuitantena de variables i atorga doble puntuació si la informació d'un indicador està publicada a la web de l'ajuntament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat a Cugat.cat que rebre distincions com aquesta en un moment com l'actual on la paraula 'corrupció' sona massa és encara més important. Segons l'alcalde, aquest tipus de reconeixements encoratgen a continuat treballant en la mateixa línia.

Lluís Recoder

És un reconeixement important a una feina que fa temps que tirem endavant. És un estímul per continuar treballant en la mateixa línia.



Sant Cugat va conèixer al juliol la distinció com a municipi més transparent de l'Estat. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha dit que la transparència és indispensable per aplicar el model de gestió econòmica pel qual aposta l'Ajuntament. Durant el viatge a Madrid Joly ha dit a Cugat.cat que el premi només pot significar un 'inici per canviar la cultura política'.

Jordi Joly

Aquest premi no ha de significar res més que un inici del que serà realment complicat. El que hem de fer és canviar la cultura política.



El president de la secció espanyola de Transparència Internacional, Jesús Lizcano, ha destacat que és important treballar per combatre la corrupció en el si dels ajuntaments i ha posat Sant Cugat com un exemple a seguir per millorar en transparència. Així ho ha dit durant una entrevista amb Cugat.cat.

Jesús Lizcano

A partir del nostre sistema de medició Sant Cugat ha donat la nota més alta. L'any passat ho va guanyar Bilbao i enguany ho ha fet molt bé Sant Cugat.




L'obtenció d'aquest premi s'afegeix al guardó que l'Institut Europeu del Sector Públic ha atorgat recentment a l'Ajuntament per la seva bona gestió.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cal Felicitar l´Ajuntament de Sant Cugat i sobretot a l´Alcalde sr.Lluis Recoder per aquest Premi rebut,i, mes ara en els "aires" que corren.Visca!

Una que estima Sant Cugat. Enviat el 24/nov/09


fa tres anys que demanem les liquidacions del pressupost municipal, i encara les esperem... un fantasme recorre el poble, el fantasma del milletisme...

buro-represaliat. Enviat el 24/nov/09


Buro-represaliat. Asumeix tal condició i presenta documents al jutjat, fiscalia, síndic, etc Mai plou al gust de tothom...però d'aquí a fer insinuacions. Per un doc no rebut dir que tenim fantasmes, em sembla molt poc rigoròs

xandri. Enviat el 24/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.