La CUP reivindica la importància dels sindicats de classe en el procés d'alliberament nacional


  • Comparteix:

Els ponents Jordi Aldeguer i Leire Nalda

Els ponents Jordi Aldeguer i Leire Nalda

La importància dels sindicats de classe en els processos d'alliberament nacional s'ha posat de manifest en la xerrada que ha tingut lloc aquest divendres al Casal Popular La Guitza. La conferència, a càrrec de la membre del sindicat Langile Abertzaleen Batzordeak (LAB), Leire Nalda, i el militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Jordi Aldeguer, ha pres com a exemple el cas d'Euskal Herria i la necessitat d'un sindicat nacional i de classe als Països Catalans. Aquest acte s'integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.

Compartir l'experiència viscuda en el procés de canvi d'Euskal Herria i generar debat han estat els motius que han portat a la membre del LAB, Leire Nalda, a oferir una xerrada al Casal Popular La Guitza. La sindicalista basca ha recordat que fa 50 anys van triar la via sindical com a eina estratègica en la construcció nacional i que encara és necessària. Així, ha reivindicat el paper d'un sindicat nacional i de classe, no només als Països Catalans, sinó també a d'altres pobles on s'estigui duent a terme un procés d'alliberament nacional.

Leire Nalda

Tots els pobles que visquin un procés d'alliberament nacional és important la veu dels treballadors.


La xerrada també ha comptat amb la intervenció del militant de la COS, Jordi Aldeguer, que ha parlat de la defensa dels interessos dels treballadors com un dels objectius de les Jornades sobre Drets Laborals. A més, ha defensat l'aportació de Nalda i ha destacat que als Països Catalans cal potenciar el sindicalisme com una eina davant dels atacs de la patronal i també per avançar en el procés d'independència.

Jordi Aldeguer

El sindicalisme cal en el procés d'independència que s'albira al Principat, perquè si l'esquerra no és prou forta pot caure en una dreta radicalitzada.



Aquest acte s'integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat. La propera xerrada 'Taller d'autodefensa i d'insurgència laboral' tindrà lloc l'últim divendres de mes a càrrec de l'advocat laboralista i militant de la COS, Jordi Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.