Els partits, contraris i prudents a reomplir la pedrera Berta de bales d'ecoparc


Temes relacionats

L'empresa FCC demana dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta (15/gen/14)

L'Ajuntament al·legarà per evitar que bales d'ecoparc omplin la pedrera Berta (15/gen/14)

Unanimitat per frenar l'abocament de residus d'ecoparc a la pedrera Berta (17/des/12)


  • Comparteix:

Els representants dels partits polítics durant la tertúlia d'aquest dimecres

Els representants dels partits polítics durant la tertúlia d'aquest dimecres

Els partits polítics amb representació a l'Ajuntament es mostren entre contraris i prudents davant la possibilitat que la pedrera Berta es pugui acabant omplint de bales d'ecoparc. A la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM), les formacions demanen conèixer els informes de la direcció general de Qualitat Ambiental i aposten, d'entrada, per continuar defensant omplir la zona de runa.

El regidor de CiU Jordi Puigneró ha dit que el seu partit prefereix no dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta ja que no es pot garantir que no s'acabin contaminant els aqüífers de la zona.

Jordi Puigneró

Ens mantenim ferms i no estem en contra que hi hagi llocs on es puguin dipositar bales d'ecoparc però aquí a la pedrera Berta no està garantit que s'acabin contaminant els aqüífers.


Des del PP, el regidor Álvaro Benejam ha explicat que mentre no hi hagi informes públics que assegurin que les bales d'ecoparc poden contaminar la zona, ells no s'hi oposaran.

Álvaro Benejam

Com que no hi ha informes en contra, de moment, que diguin que aquestes bales contaminen, no ens hi podem oposar, però si hi ha un informe que sí que ho digui llavors sí que estaríem en contra.


El regidor del PSC Pere Soler ha reiterat l'oposició del seu partit davant aquest projecte i ha explicat que l'únic que esperen ara és l'informe definitiu que digui que allà no poden anar bales d'ecoparc. Soler ha avançat que el PSC presentarà al·legacions a l'expedient que està en exposició pública fins el divendres 24 de gener.

Pere Soler

Entenem que falta l'informe definitiu que digui que allà no és el lloc més idoni per reomplir-ho de bales d'ecoparc.


Roser Casamitjana, d'ICV-EUiA, ha explicat que els ecosocialistes continuen mostrant-se contraris a aquest projecte i ha alertat sobre el contingut intern de les bales d'ecoparc, així com del seu procés de fabricació.

Roser Casamitjana

D'entrada i de sortida estem en contra d'aquest reompliment. De moment els informes dels grups ecologistes van en contra. És important saber què contenen les bales d'ecoparc.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha defensat el consens que hi havia fins ara d'omplir la pedrera Berta de runa. Bea ha alertat, a més, sobre les conseqüències que podria patir la zona si, finalment, rep aquest material.

Ignasi Bea

Defensem el consens que hi ha d'omplir-ho de runa. De fet, teníem coll avall que així seria. Convidem la gent a veure alguns vídeos que hi ha per internet sobre les bales d'ecoparc.


Al desembre del 2012, tant l'equip de govern com l'oposició ja van tancar files, durant una sessió plenària, per bloquejar la possibilitat de reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.