La ciutat commemora una Diada Nacional que s'adequarà a la Via Catalana


Temes relacionats

Valldoreix també adapta els actes de la Diada a la Via Catalana (11/set/13)

Sant Cugat dóna suport a la cadena humana de l'Onze de Setembre (16/jul/13)


  • Comparteix:

La plaça de Rafael Casanova acollirà les tradicionals ofrenes florals

La plaça de Rafael Casanova acollirà les tradicionals ofrenes florals

Sant Cugat commemora aquest dimecres un Onze de Setembre que, a àmbit local, farà compatible els actes tradicionals amb la celebració de la Via Catalana. Donant compliment a la moció aprovada al juliol passat, la ciutat dóna suport a la cadena humana que aquesta tarda unirà el país de nord a sud complementant els actes municipals del matí com l'ofrena floral, el cant d''Els Segadors' i la ballada de sardanes.

El ple de juliol va donar suport a l'organització de la Via Catalana amb els vots a favor de CiU i la CUP, l'oposició del PP i les abstencions d'ICV-EUiA i el PSC. El text recull que aquest dimecres es fa compatible la participació de la ciutadania a la cadena humana amb els actes locals de la Diada Nacional. D'aquesta manera, els santcugatencs disposen del matí per assistir a les activitats de commemoració de l'Onze de Setembre per, a la tarda, poder sumar-se a la Via Catalana.

Els actes institucionals comencen a les nou amb l'ofrena floral dels partits i entitats a la plaça de Rafael Casanova. Al mateix escenari, a dos quarts d'onze, es farà l'ofrena institucional i el cant conjunt d''Els Segadors' a càrrec de la Coral La Lira. A un quart de dotze, a la plaça de Barcelona, l'alcaldessa llegirà el missatge institucional de la Diada Nacional, un acte que continuarà amb la participació de l'Escola de Municipal de Música Victòria dels Àngels (EMMVdA) Ensemble.

Com a cloenda, a la tarda, tindrà lloc la tradicional ballada de sardanes a les set de la tarda a la plaça d'Octavià amb la Cobla La Principal del Llobregat.

Per escalfar motors, el Museu del Monestir ha acollit aquest dimarts una conferència de l'historiador Josep Maria Figueres titulada 'El periodisme de Valentí Almirall en la reconstrucció de la identitat catalana'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.