La Plataforma Alous fa una crida perquè Sant Cugat i Rubí reactivin l'estany


Temes relacionats

Una plataforma vetllarà per la preservació de l'estany dels Alous ( 7/feb/13)

Rubí es compromet amb la protecció de l'estany i el torrent dels Alous ( 7/gen/13)

Nou impuls a la preservació i dinamització de l'estany i el torrent dels Alous (17/des/12)

La uaSC i l'ACR s'alien per protegir l'Estany dels Alous (17/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de balanç de la feina feta per la plataforma durant el seu primer any

Moment de la roda de premsa de balanç de la feina feta per la plataforma durant el seu primer any

La Plataforma Alous, de la qual formen part 26 entitats i associacions, reclama més accions per part dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí a la zona de l'Estany dels Alous després de l'aprovació de les mocions presentades als municipis ara fa un any. La plataforma ha donat tres mesos als consistoris perquè reprenguin els objectius de les mocions i si no hi ha reacció, l'entitat plantejarà la seva dissolució.

Un any després de la constitució de la plataforma, l'entitat ha afirmat que s'ha avançat molt poc segons els acords dels textos aprovats per les dues localitats i el que s'ha fet ha estat gràcies a la tasca dels col·lectius que hi formen part. Amb tot, el membre de la Plataforma Alous Jaume Massanés ha destacat la feina feta per part dels tècnics municipals de Sant Cugat i Rubí. Massanés ha afegit que la funció de la plataforma és d'acompanyar i promocionar l'espai però que han de ser els consistoris qui tirin endavant les accions acordades.

Jaume Massanés

Comparat amb els acords de les dues mocions s'ha avançat poquíssim. Sí que s'han fet coses, gràcies a la plataforma. La feina d'aquesta plataforma és acompanyar, però l'execució recau en els ajuntaments.


És per això que la Plataforma Alous ha donat tres mesos de marge als consistoris perquè reprenguin les accions plantejades a les mocions. Si després d'aquest marge de temps no hi ha cap reacció, la plataforma es plantejarà la seva dissolució per falta d'interès per part de les institucions.

Un altre membre de la plataforma i representant d'Alternativa Ciutadana i Rubí d'Arrel, Rafel Bosch, ha recordat l'objectiu de l'agrupació.

Rafel Bosch

Vam crear una plataforma que servís per coordinar aquestes entitats i per coordinar-se amb els ajuntaments. També es va crear per poder seguir l'acompliment dels acords.


La Plataforma Alous ha arribat a un punt en què, diuen, no pot avançar perquè les gestions les han d'impulsar els ajuntaments com a organisme polític, tot i que des de la seva banda ja han plantejat les actuacions que caldria fer a la zona per adequar-la i promocionar-la com un espai d'interès paisatgístic i ecològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.