Els santcugatencs poden participar en una nova campanya de donació de sang dissabte i dilluns


  • Comparteix:

Creu Roja fa una nova crida als santcugatencs perquè donin sang aquest dissabte i dilluns i col·laborin, d'aquesta manera, a lluitar contra l'escassetat de reserves dels hospitals de la zona. Les persones interessades poden anar a donar sang dissabte al matí i a la tarda a la Casa de Cultura i dilluns a la tarda al Club Muntanyenc.

Amb aquesta nova crida, Creu Roja anima als santcugatencs a col·laborar una vegada més amb les campanyes de donació de sang, i recorda que les donacions són sempre necessàries, tot i que existeixen moments més crítics com els períodes vacacionals llargs, moments en que hi hagi un increment dels accidents, o a finals de l'hivern, ja que amb el mal temps a la gent li costa més acostar-se a donar sang a les unitats mòbils.

La col·laboració de la ciutadania a l'hora de donar sang és imprescindible per tal que les reserves, que acostumen a ser minses, no arribin a nivells mínims, tal i com assegura Enric Martínez, sotspresident de la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí.

Enric Martínez

Nosaltres intentem sempre fer aquestes donacions periòdicament, de manera que les reserves no arribin mai a mínims. Normalment la Creu Roja treballa amb reserves per sis o vuit dies, amb la qual cosa sempre s'està al límit.


Els mínims requerits per ser donant de sang són ser major d'edat, no tenir més de 65 anys i pesar un mínim de 50 quilos. En convocatòries com aquesta acostumen a donar sang entre 80 i 100 persones, i en aquesta ocasió s'espera arribar als 120 donants. Enric Martínez recorda la importància de les donacions.

Enric Martínez

La sang és una de les coses que no podem produïr i que actualment resulta imprescindible per tractar accidents, per operacions i per tractaments llargs, que sense les donacions no es podrien fer.


Tots aquells que vulguin col·laborar en aquesta nova campanya de donació de sang ho podran fer dissabte a la Casa de Cultura de deu a dues del migdia i de quatre a dos quarts de nou del vespre, i dilluns al Club Muntanyenc de cinc a dos quarts de nou del vespre.

La propera convocatòria de donació de sang es durà a terme el proper dia 10 d'abril, de cinc a dos quarts de nou del vespre, a l'edifici de Creu Roja de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.