El ple municipal de maig s’ha celebrat aquest dilluns amb un ordre del dia curt, amb només 19 punts. La proximitat amb el ple d’abril, que es va celebrar dilluns passat per l’ajornament provocat per l’apagada elèctrica, ha fet que la sessió hagi estat més ràpida del que és habitual.
Com a temes destacats, el ple ha donat llum verda al nomenament d’Ana Maria Osa com a jutgessa de pau
pels pròxims quatre anys. Ha estat l’única persona que s’ha presentat per ocupar el càrrec que ja havia ostentat en el darrer mandat. També s’ha aprovat la memòria tècnica per instal·lar llum a la futura passera sobre la riera de Can Cabassa. En clau mirasolenca, el ple també ha aprovat el projecte per pacificar l’avinguda de Madrid i el carrer de Mira-sol. En l’apartat de declaracions institucionals, se n’ha aprovat una de lluita contra la LGTBIfòbia. Pel que fa a les mocions, aquest ha estat el resultat.
Mocions aprovades
1. Moció institucional per a la museïtzació del jaciment romà de Can Cabassa. La moció aprovada aquest dilluns, proposada pel PP, insta al govern municipal a cercar recursos econòmics supramunicipals per poder executar el projecte, que ja es va aprovar el novembre de 2018.
Mocions rebutjades
1. Moció de la CUP per garantir la qualitat i dignitat en el servei d’escoles bressol. El paquet de mesures de la CUP per millorar les escoles bressol municipals
s’ha topat amb una majoria en contra. El text proposava, entre d’altres, una reducció de les ràtios, implantar la parella educativa estable a totes les aules “per garantir l’acompanyament emocional i pedagògic” i realitzar una auditoria anual de manteniment de les infraestructures. La regidora cupaire Ariadna Sierra ha apuntat que aquesta és una iniciativa que parla de “drets” i que hauria de servir per refermar el compromís institucional amb un servei que és de titularitat municipal. Només el PSC i En Comú Podem han fet costat als cupaires, mentre que Junts, ERC, el PP i Vox han votat en contra. La regidora d’Educació, Carme Ardid, ha admès compartir alguns aspectes de la moció, tot i que els ha titllat d'”inassumibles”. De fet, ha assegurat que una reducció de ratios implicaria tenir menys places. 2. Moció d’En Comú Podem per la defensa de la pluralitat a les xarxes i en contra de la desinformació. Entre d’altres, el text instava l’Ajuntament a incorporar a la gestió de xarxes l’activitat de tots els grups municipals. Els vots en contra de Junts, ERC, el PP i Vox han tombat la moció, que només ha rebut el vistiplau d’ECP, el PSC i la CUP. 3. Moció de Vox per la gestió eficient de l’aigua i l’aprofitament de les aigües pluvials. Segons el govern, la proposta de Vox, que és construir un pantà de recol·lecció d’aigües, “no és viable tècnicament” ni és “competència exclusiva” de l’Ajuntament. 4. Moció de Vox per instar la modificació de la llei reguladora del règim local de l’empadronament. El partit vol limitar el padró a persones amb DNI o número de targeta de residència en vigor i el títol de propietat o lloguer de l’immoble. També proposava que l’empadronament de persones que no puguin acreditar un títol que legitimi l’ocupació d’un habitatge es consideri nul de ple dret. La proposta només ha rebut el suport del PP.