Les JERC organitzen el segon concurs literari Miquel Martí i Pol


  • Comparteix:

El certamen va dirigit a estudiants de secundària

El certamen va dirigit a estudiants de secundària

Les JERC de Sant Cugat convoquen, per segon any consecutiu, el concurs literari Miquel Martí i Pol amb l'objectiu d'animar els joves de la ciutat a escriure en català i recordar l'obra i el pensament del poeta de Roda de Ter. Les obres guardonades seran publicades al butlletí 'Porc Senglar'.

Després de la bona acollida i de l'alt nivell de participació de la primera edició del concurs literari Miquel Martí i Pol, les joventuts republicanes han organitzat la segona edició del certamen amb la intenció de consolidar-lo i que tingui una continuïtat en el temps.

La novetat més important d'enguany és que el certamen s'ha convocat després de Sant Jordi, a diferència de l'any passat, per no coincidir amb altres concursos literaris que tenen lloc a la ciutat. El certamen de les JERC va dirigit a estudiants d'institut i té com a objectiu promoure l'ús del català entre els joves escriptors santcugatencs. Ho explica el membre de les JERC, Roger Tugas.

Roger Tugas

Sant Cugat és una ciutat d'artistes, com s'ha pogut comprovar durant aquest Sant Jordi, però volem que no hagin de venir de fora sinó crear-los nosaltres mateixos des d'aquí. I si pot ser que escriguin en català.


El concurs està dividit en dues modalitats, narrativa breu i poesia, i consta de dues categories segons l'edat dels participants. Les obres presentades, de temàtica lliure, han de ser escrites en llengua catalana. El jurat estarà format per escriptors, un alumne de cada institut i un representant de les JERC Sant Cugat.

Els premis que van des d'entrades per l'Acampada Jove, que enguany se celebrarà a Sant Celoni, a samarretes, s'entregaran en el decurs del concert de final de curs que les JERC organitzaran el 18 de juny. A més, les obres guardonades seran publicades amb els noms dels autors al butlletí 'Porc Senglar'. Amb aquest certamen, les JERC també volen recordar l'obra del poeta Miquel Martí i Pol per la seva lluita per la causa catalana. Roger Tugas.

Roger Tugas

Es potenciarà la poesia de temàtica a contracorrent. Per això, el pobre Miquel Martí Pol, que no ha estat seleccionat per ser el favorit al programa de tele, com a mínim que tingui un concurs literari.


Els textos es podran entregar, a partir de l'1 de maig i fins a la segona setmana de juny, al local de les JERC o en bústies que se situaran a les consergeries dels instituts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.