Prop de 8.000 persones demanen l'aturada de la guerra i la dimissió de Berta Rodríguez


  • Comparteix:

Una de les taules de la consulta popular instal·lades a Sant Cugat

Una de les taules de la consulta popular instal·lades a Sant Cugat

Prop de 8.000 persones han participat a la consulta popular sobre la guerra que ha organitzat la plataforma Aturem la Guerra de Sant Cugat. Entre el 82 i el 84 per cent dels votants ha demanat la dimissió de la primera tinent d'alcalde i diputada popular Berta Rodríguez, mentre que un 99 per cent ha mostrat el seu rebuig a l'atac militar.

La plataforma Aturem la Guerra ha valorat positivament l'elevat nivell de participació dels santcugatencs a la consulta popular. Més de dues-centes persones s'han implicat en el procés d'organització de la consulta, que ha disposat 35 taules de votació arreu de la ciutat. Prop de 8.000 persones han expressat la seva opinió sobre la guerra des del passat dijous. Un dels portaveus de la plataforma, Ramon Pros, s'ha felicitat per l'elevada participació dels santcugatencs a la consulta.

Ramon Pros

Fem una valoració molt bona i estem molt satisfets amb la participació


El resultats provisionals reflecteixen un rebuig massiu a la participació de l'Estats espanyol a la guerra contra l'Iraq. El 99 per cent dels votants s'ha mostrat contrari a la guerra, i el 95 per cent ha exigit la convocatòria d'un referèndum vinculant per decidir la posició espanyola. La dimissió del president del govern, José Maria Aznar, l'han demanat entre el 91 i el 93 per cent, mentre que un 82 per cent dels consultats han exigit la dimissió de la primera tinent d'alcalde i diputada del PP, Berta Rodríguez.
Segons Pros tant participants com voluntaris han fet possible aquesta consulta:

Ramon Pros

Ens podem congratular de la gran sensibilitat dels santcugatencs


La consulta contra la guerra continuarà oberta a Sant Cugat fins el 12 d'abril en algunes entitats, com el Club Muntanyenc i l'Ateneu. A més, aquest divendres s'ubicarà una taula devotació a l'institut Arnau Cadell per afavorir la participació dels estudiants de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.