Aquesta setmana la professora de cuina de l’Ateneu, Lali Domènech, explica com cuinar un carpaccio de verdures. Un plat fresc, original i fàcil de preparar. Una setmana més la recepta de Lali Domènech es basa en productes de temporada i d’allò més nutritius. A més, en aquesta ocasió el responsable de l’Ateneu Toni Ramon s’afegeix a la secció per parlar sobre les propostes gastronòmiques d’aquest equipament durant l’estiu.
Lali Domènech, professora de cuina de l’Ateneu, ens acosta la recepta:
Carpaccio de verdures:
Ingredients:
– 200 g de xampinyons – 1 carbassó petit Es pot canviar o afegir: – unes flors de bròquil – 1 pebrot vermell Per amanir: – vinagreta de mostassa – 1 cullerada de tàpares – 75 g d’olives – 4 o 5 filets d’anxova.
Elaboració:
– Prepareu l’assaonament afegint a la vinagreta la resta dels ingredients tallats petits i regulars. Talleu totes les verdures el mes finament possible i amaniu-les amb la vinagreta d’olives. *Podeu enriquir el plat amb unes làmines de salmó.
Vinagreta de mostassa:
Ingredients:
– 3 cullerades de mostassa Dijon – 2 culleradetes de sucre – 3 cullerades de vinagre – 2 cullerades d’annet o un altre herba aromàtica – Oli
Elaboració:
– Barregeu primer la mostassa amb el sucre i el vinagre i aneu afegint l’oli a poc a poc per lligar la salsa. Quant estigui feta afegiu les herbes.
Maridatge cortesia d’Oleguer Martí, de Vins Noé:
Vins rosats lleugers – Gran Feudo (DO Navarra) – Sumarroca (Penedès) – La rosa de Raventós i Blanc (Penedès)
Salut i bon profit!

