El secret de la tendresa: claus per comprar tall

Jaume Valero Sagarra, carnisser d’herència familiar, explica què cal saber per aconseguir una carn ben feta segons el tall i la cocció

-->
Enllaç copiat al clipboard

Redacció

Serveis Informatius de Cugat Mèdia

Llegir-ne més

Serveis Informatius de Cugat Mèdia

Llegir-ne més
28/10/25 a les 06:00h
 |  1 minut de lectura
Secció: Societat

Un dels errors més habituals quan comprem carn és deixar-nos endur per la vista. Una peça lluent o d’un color impecable no sempre és garantia de tendresa. “La clau —explica el Jaume Valero, encarregat de la carnisseria Segarra— és entendre què tenim entre mans i com cal tractar-ho al foc.”

No és el mateix un tall per a planxa que un per a estofat. Les peces més fibroses necessiten cocció lenta, mentre que les més fines demanen foc viu i poca estona. “El temps és tan important com el tall”, recorda Valero, que en aquest reportatge ens mostra pas a pas com escollir el tall més adequat segons la recepta.