Cerdanyola estudia la proposta de reomplir la bòbila de Sugranyes amb residus inerts del futur ecoparc de Vacarisses


  • Comparteix:

El projecte s'emmarca dins el Pla de gestió de Residus que estan elaborant l'Agència dels Residus de Catalunya i el Consorci de Residus del Vallès Occidental

El projecte s'emmarca dins el Pla de gestió de Residus que estan elaborant l'Agència dels Residus de Catalunya i el Consorci de Residus del Vallès Occidental

L'alcalde de Cerdanyola, l'ecosocialista Antoni Morral, assegura que estan estudiant la proposta de la Generalitat d'ubicar un dipòsit de residus inerts a l'antiga bòbila de la fàbrica de ceràmica Sugranyes. Aquest espai, propietat de la mateixa empresa, podria reomplir-se així amb els residus provinents del futur ecoparc de Vacarisses, i un cop ple, s'integraria a la Via Verda. Morral ha dit que el projecte encara s'ha d'estudiar, però que d'entrada, veuria amb bons ulls la proposta.

L'any 2001 la Generalitat va començar a tramitar una llicència perquè l'empresa Sugranyes pogués convertir l'antiga bòbila d'on extreien en fang en un dipòsit de residus. El projecte però no va veure finalment la llum ja que un informe d'Urbanisme desaconsellava aquesta opció donada la possibilitat de construir-hi habitatges a sobre.

Ara, i amb un nou planejament en tràmits que contempla aquest espai com a verd, la proposta s'ha tornat a posar sobre la taula amb vistes a reomplir l'esvoranc -d'un milió de metres cúbics- amb residus inerts provinents del futur ecoparc de Vacarisses i poder-lo integrar després a la Via Verda. Així ho ha plantejat el departament de Medi Ambient de la Generalitat que hores d'ara treballa amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental per definir un pla de gestió a nivell comarcal. Ho ha explicat l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral.

Antoni Morral

Podria ser una possibilitat que aquest clot malmès, que s'ha de restaurar, pugui ser incorporat al Pla e Gestió de Residus de la comarca, diposintant-hi residus inerts.


Morral ha assegurat que des de l'Ajuntament estan estudiant la proposta i que en aquest moment ja s'ha lliurat el projecte a tots els grups municipals per fer el corresponent debat. De moment però, l'alcalde ha apuntat que les primeres impressions semblen favorables, ja que la proposta els permetria resoldre com reomplir el forat de la bòbila i recuperar aquest espai per la Via Verda. En aquest sentit, Antoni Morral ha explicat que, segons el projecte, els residus que anirien aquí serien pràcticament inerts i no contaminarien.

Antoni Morral

El projecte que hi ha, tenim les garanties que el nivell d'intertització és gairebé cent, i si és així i es fa una restuaració d'aquest espai, que s'ha de restaurar, que sigui en condicions òptimes.


L'alcalde de Cerdanyola ha recordat el problema que té actualment la nostra comarca en el tema dels residus, ja que l'abocador de Coll Cardús està esgotant la seva capacitat, però ha afegit que encara no hi ha una decisió presa i que ho avaluaran bé perquè si es tira endavant, suposi realment una oportunitat per a la ciutat. En aquest sentit, Morral aposta pel fet que aquesta instal·lació pugui suposar, en cas de fer-se, una empenta per la implantació de la separació de la brossa orgànica en aquest municipi.

Des de Cerdanyola també han matisat que, de moment la proposta parla només de reomplir aquest espai amb residus inerts provinents del futur ecoparc de Vacarisses, i que en cas que finalment això no fos així i s'obrís a residus metropolitans, l'escenari a debatre seria tot un altre.

De moment, hi ha prevista una reunió del Consell d'Alcaldes del Vallès pel proper 13 de maig, on està previst parlar d'aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.