La plataforma per la Via Verda del Vallès aplaudeix l'anunci de la Generalitat de crear una xarxa de carrils bici a tot Catalunya


  • Comparteix:

El projecte recull un tram de carril bici a través de la futura Via Verda del Vallès

El projecte recull un tram de carril bici a través de la futura Via Verda del Vallès

La plataforma Ciutadans pel Camí Verd s'ha felicitat per l'anunci de la Generalitat de crear 1.200 quilòmetres de carrils bici entre ciutats d'aquí al 2026, un projecte que inclouria un tram a través de la Via Verda del Vallès. Des de l'entitat confien que la creació d'aquesta la Via Verda es pugui fer a curt termini ja que consideren que si hi ha voluntat política el projecte podria ser una realitat en només un any.

Els 'Ciutadans pel Camí Verd' s'han vist gratament sorpresos per l'anunci de la Generalitat de crear 1.200 quilòmetres de carrils bici entre ciutats fins l'any 2026. Els membres de la plataforma sempre han defensat que la creació d'espais destinats a les persones i als vehicles no motoritzats, i per tant estan molt satisfets amb les perspectives que s'obren amb aquest projecte.

Des de la Plataforma consideren que d'aquesta manera es pot donar un impuls per recuperar les vies naturals o en desús i destinar-les a les persones. El president de la plataforma, Ramon Andreu, considera que el projecte de la Via Verda del Vallès té la possibilitat de ser un exemple per a altres zones 'igualment tensionades urbanísticament' com el Vallès.

Ramon Andreu

És un projecte que podria ser un mirall per a altres zones tant tensionades urbanísticament com el Vallès. Des de la plataforma sempre hem defensat que sigui un projecte maco i encaixat en el medi.


Des d'aquesta organització pensen que és clau que la via sigui segura perquè els pares puguin deixar que els seus fills vagin a l'escola amb bicicleta, entre d'altres activitats.

D'altra banda, Ramon Andreu ha afirmat que properament iniciaran converses amb l'administració per tal de participar en la redacció del projecte de la Via Verda vallesana. Andreu pensa que la Via Verda del Vallès podria ser una realitat en només un any sempre i quan hi hagi la voluntat de tirar-ho endavant.

Ramon Andreu

El tram de via verda d'aquí, de Sabadell a Rubí, es podria fer en un any perqué és molt senzill.


Una altra de les incògnites que es presenten és la incompatibilitat amb el projecte del Vial Interpolar, que contempla el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya. I és que aquesta autovia es construiria en els terrenys entre Bellaterra i Sant Cugat pels quals hauria de passar el Camí Verd que defensa la plataforma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.