Els incendis tornen a perdonar Sant Cugat aquest estiu


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat durant aquest estiu una vintena d'incendis que han cremat poc més d'una hectàrea de canyes i matolls, la mateixa superfície que l'any passat. La majoria dels focs han estat provocats i s'han concentrat en dues zones principals, la carretera de Molins a Sant Cugat i la serra dels Galliners.

L'any passat, sis incendis cremaven una hectàrea de massa forestal al nostre municipi. Enguany la superfície cremada ha estat la mateixa, però el nombre d'incendis ha augmentat fins a 20, la majoria dels quals han estat provocats.

Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Estem parlant d'una hectàrea cremada i 20 incendis. Hem tingut incendis però han estat molt petits en extensió.


Pomar destaca que bona part de l'èxit d'aquesta campanya respon a la bona actuació dels bombers, les agrupacions forestals i el personal de prevenció.

Eduard Pomar

Això ha estat possible gràcies a la ràpida actuació. Cal pensar que si davant d'un incendi es tarda en actuar la superfície cremada es multiplica per deu.


Les zones que més s'han vist afectades pels incendis han estat la carretera que va de Sant Cugat a Molins i la serra dels Galliners.

La climatologia del mes d'agost i la campanya de prevenció han estat claus per aconseguir els bons resultats, segons Eduard Pomar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.