5 persones perden la vida a l'incendi de Sant Llorenç Savall


  • Comparteix:

El foc crema des d'ahir la tarda amb virulència

El foc crema des d'ahir la tarda amb virulència

5 persones han mort com a conseqüència de l'incendi de Sant Llorenç Savall, que des d'ahir ha cremat més de 1.400 hectàrees del parc natural. Tot apunta que la família hauria mort d'asfíxia, després d'haver abandonat la seva casa. L'incendi que des d’ahir a la tarda crema a Sant Llorenç Savall ha entrat ja en fase de control, però encara té 4 focus actius.

El conseller en cap ha confirmat les sospites que l'incendi hauria estat provocat, i ha informat de la mort d'aquestes 5 persones, probablement totes membres d'una mateixa família:

Artur Mas

Se suposa que les 5 persones van sortir a peu, van tancar la casa amb candau, i com a conseqüència del fum, s'haurien asfixiat


El foc, el més important d’aquest estiu a Catalunya, ha cremat més de 1400 hectàrees d’alzines i una casa, i ha obligat a desallotjar 500 veïns. La consellera d'interior, Núria de Gispert, ha explicat que encara no es pot dir que el foc estigui extingit:

Núria de Gispert

Fins a les 12 el temps ens ajudava, però encara es necessitarà entre 24 o 48 hores per dir que el foc està del tot extingit


El director general d’emergències, el santcugatenc Ramon Bonastre, ha lamentat les conseqüències d’aquest greu incendi:

Ramon Bonastre

Tot i que l'incendi no està controlat, amb la incorporació dels mitjans aeris pensem que podem tenir el foc controlat en unes hores


A les 7 d’aquest matí s’han incorporat a les tasques d’extinció 15 mitjans aeris, que s’han reforçat a les 9 del matí. Al llarg de la nit el perímetre del foc no s’ha eixamplat, però l’incendi que s’ha declarat a quarts de 4 de la matinada a Gallifa ha obligat els bombers a repartir els seus efectius.

La zona forestal de Sant Llorenç Savall ja es va cremar l’any 94, i tot apunta que l’incendi hauria estat provocat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.