Ja han començat les obres a Can Quitèria, el primer pas per reconvertir la masia en el
Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Urcotex Inmobiliaria SL
amb un import de 613.000 euros. El projecte de l’arquitecte Xavier Guitar analitza l’estat actual de l’edifici i les lesions constructives que presenta. La proposta d’Urcotex aporta solucions tècniques en matèria estructural, d’accessibilitat i de protecció contra incendis. També recull una millora dels sistemes passius que preserven i recupera la masia com a bé patrimonial tant en els seus elements interiors com exteriors. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, explica que aquestes obres són el pas previ a la museïtzació de la masia.
Damià Calvet
La configuració interior proposada en el projecte engloba la planta baixa, dues plantes i el badalot de la coberta, destina gran part dels 600 metres quadrats a espais d’exposició amb il·luminació natural, i reserva espais per a funcions d’administració, serveis higiènics i instal·lacions. La rehabilitació conservarà l’escala de volta catalana i incorporarà un ascensor com a itinerari adaptat. La tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha especificat que es treballarà amb tots els agents implicats el detall del desenvolupament del projecte.
Carmela Fortuny
El futur centre tèxtil
El Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil s’ubicarà en dues localitzacions que es complementaran entre elles: la Casa Aymat i la Masia de Can Quitèria. L’actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai de creació, recerca, investigació i formació, mentre que a Can Quitèria s’hi establirà l’exhibició permanent d’obres de l’artista santcugatenc. Així ho van acordar a l’abril l’Ajuntament i la família Grau-Garriga, abans que la proposta passés pel ple municipal.