Els petards i la coca segueixen sent els protagonistes de la revetlla de Sant Joan. Les paradetes de petards ofereixen pirotècnia de tota mena, amb les fonts i els artefactes petits al capdavant, mentre que els forns i pastisseries innoven per ajustar-se a les demandes canviants del públic sense perdre l’essència d’un producte clau per la celebració de la revetlla. Nous ingredients, coques amb diversos sabors per als que volen varietat i diferents mides serveixen per mantenir viva la tradició, acompanyada d’una copa de cava.
Les pastisseries
de la ciutat mantenen l’optimisme en què la diada els donarà bons números i els encàrrecs van arribant, tot i que els canvis en els hàbits de consum els ha obligat a fer algunes variacions a la recepta tradicional. Ho expliquen Ketiana Ramos, del Petritxol, i Laia Garcia de la Pastisseria Sàbat.
Pastisseres
Et demanen de llardons, de fruita, en porcions més petites. Solen demanar variats. /Tenim més o menys els mateixos encàrrecs que l’any passat. Hi ha gent que marxa fora a passar la revetlla, però Sant Cugat ha crescut molt i també es queda molta gent.
Venedors de petards
Moltes fonts, bateries, petards petits. La gent més gran demana petards més importants. / Surt sempre el mateix. Els ‘xinos’, les piules. Les bombetes i les bengales també pels nens.
Tot plegat per celebrar el solstici d’estiu, que arribarà la matinada d’aquest dissabte a diumenge a la ciutat.