Cortés: “A Valldoreix tenim un dèficit d’equipaments importantíssim”

El president de l'EMD defensa establir la centralitat de la vila a l'entorn del casal de cultura

230125-nau-cultura-valldoreix-a-google-maps.jpg
Imatge d'arxiu de la Nau de Cultura de Valldoreix / Foto: Google Maps - Street View
-->
Enllaç copiat al clipboard
09/06/25 a les 06:00h
 |  3 minuts de lectura
Secció: Política

“No tenim tot allò que necessita una població que toca els 9.000 habitants”. Ho diu el president de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, en referència als equipaments dels quals disposa la vila. Fa referència tant a espais culturals com educatius i esportius. En una entrevista a Cugat Mèdia, el màxim representant de l’administració descentralitzada referma l’aposta de buscar consensos perquè la centralitat de Valldoreix s’articuli, sobretot, a l’entorn del casal de cultura.

Per a Cortés, consolidar aquella zona com un nucli de la vida social i cultural també permetria “alliberar fluxos de moviment i mobilitat al llarg del dia”, ja que es troba a prop de la carretera de Vallvidrera i de l’estació dels FGC. El president de l’EMD també ha parlat sobre la Nau de Cultura. “El 2004 es va construir amb la vocació de ser efímera, i ja han passat 21 anys”, ha apuntat. Per a Cortés, cal fer “una reflexió molt important” sobre on es destinen les inversions: “No ens podem permetre el luxe de fer edificis isolats”.

El futur de l’Escola de Música

La darrera junta de veïns va donar llum verda a una gran modificació pressupostària que inclou destinar 400.000 a una ampliació temporal, amb mòduls, de l’Escola de Música de Valldoreix. Per a Cortés, l’escola representa un “model d’èxit” que ha tingut “un efecte crida” arreu de Sant Cugat. “Estem cobrint una bona part de les deficiències que té el municipi en el seu conjunt”, considera. El futur d’aquest centre, però, encara no compta amb consens. Cortés s’agafa als processos participatius i a la petició de diverses entitats que reclamen que el futur edifici de l’escola de música ofereixi també espais al teixit associatiu. “Aquest és el model que pensem que és l’òptim per a Valldoreix”, ha dit Cortés, que alhora reconeix que no hi ha una “majoria per tirar endavant això”. Bona mostra n’és la proposta que feia Junts, principal grup de l’oposició, durant la campanya electoral de 2023: “un rosari de centralitats”

repartides des de l’estació dels FGC fins a la plaça del Mas Roig.

És possible un camp de futbol municipal reglamentari?

“On s’ha vist un poble a Catalunya que no tingui camp de futbol?”, es lamenta Cortés, que veu complicat que la vila pugui disposar d’un equipament com aquest amb els requeriments reglamentaris. L’actual camp de futbol

té qualificació urbanística de zona verda i, a més, es tracta d’una àrea inundable. És per això que és “inviable” adequar aquest espai. Els treballs en clau urbanística que l’EMD està fent per fomentar l’habilitació d’espais per construir-hi habitatge públic també exploren la cerca d’una zona que pugui encabir el camp de futbol. Actualment, el Valldoreix FC juga “a l’exili”, ha lamentat Cortés, que qualifica de “necessitat estratègica” un nou equipament esportiu. També obre la porta a treballar per aconseguir un pavelló propi “per fomentar l’esport en equips”.

Declaracions

Juanjo Cortés

Valldoreix té un dèficit d’equipaments importantíssim, tant culturals com educatius i esportius. No tenim tot allò que necessita la població, una població de 9.000 habitants actualment.