Nil Rodés guanya el MMVM i el premi Joan Auladell queda desert


Temes relacionats

El Memorial MVM premia avui els millors treballs de recerca de batxillerat (29/mai/14)


  • Comparteix:

El treball 'Petjades fòssils prop de Ponts, estudi d'un nou jaciment', de l'estudiant del Leonardo da Vinci Nil Rodés, és el guanyador de la 9a edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán. Els 32 treballs presentats han convertit l'edició d'enguany en la més participativa, tot i que el jurat ha declarat desert el premi Joan Auladell, que premia propostes de temàtica local.

75 alumnes dels instituts de la ciutat han presentat 32 treballs sobre temàtiques molt diferents, una de les circumstàncies que més ha valorat el jurat, a banda de la qualitat de les obres presentades. L'alumne del Leonardo da Vinci Nil Rodés s'ha endut el primer premi amb 'Petjades fòssils prop de Ponts. Estudi d'un nou jaciment'. Es tracta d'un projecte d'investigació sobre unes petjades que Rodés i la seva família van trobar en una excursió a la Noguera.

Nil Rodés

Vaig intentar investigar si eren realment petjades. Vam pensar que eren de dinosaures, però al final vam concloure que eren d'uns mamífers que van viure fa 30 o 40 milions d'anys.


L'estudiant s'ha endut un premi de 400 euros. Els accèssits d'enguany han estat per als treballs '2.000 anys de criptografia', d'Eduard Vilalta (Leonardo da Vinci); 'Locanunti: alternativa al GPS inspirada en els coloms missatgers', de Manel Caballero' (Arnau Cadell); 'La figura de l'outsider a la novel·lística de H. Hesse', de Blanca Ruiz (Angeleta Ferrer); i 'De filles a esposes i d'esposes a mares. Representacions de la dona a l'Anglaterra victoriana', de Paula Cros i Cèlia Sales (Joaquima Pla i Farreras). Aquests treballs han guanyat un premi de 150 euros.

Per contra, el premi Joan Auladell, que té en compte els treballs sobre Sant Cugat, ha quedat desert. En aquest sentit, el membre del Memorial Vázquez Montalbán Isidre Marías ha explicat que en l'edició d'enguany han trobat a faltar treballs sobre temàtica local, i ha animat els instituts i intentar revertir aquesta situació amb la col·laboració del Grup d'Estudis Locals (GEL).

Isidre Marías

Llàstima que no hi hagi més treballs de temàtica local. Els instituts haurien d'estar més atents i intentar col·laborar amb el GEL per fomentar aquesta mena d'estudis.


La 9a edició dels premis Vázquez Montalbán ha tingut lloc aquest dijous al Casal de TorreBlanca, un acte en què també ha participat el regidor de Joventut. Raül Grangé ha destacat la curiositat i l'esperit de superació del desaparegut escriptor, l'actitud que intenta promoure el Memorial Vázquez Montalbán amb la convocatòria d'aquests guardons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.