El CCCB acull aquest cap de setmana el documental 'Glance up' de Pahisa

Joan Pahisa en la competició de tennis taula als EUA

Cultura

Publicat el 31/mai/14 per Maria Ros

L'esportista santcugatenc de talla baixa, Joan Pahisa, presenta aquest cap de setmana el documental 'Glance up' al festival Docs Barcelona. La pel·lícula, dirigirida per Oriol Martínez i Enric Ribes, es presenta aquest dissabte a les sis de la tarda i diumenge a dos quarts de cinc, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

'Glance up' ('Mirant amunt') mostra Joan Pahisa, de 27 anys i un metre exacte d'alçada que ha superat tota mena d'obstacles per complir el seu somni, jugar a bàsquet. El documental vol ser la primera pedra per crear una associació europea que promogui l'esport per a gent baixa.

Pahisa va participar l'estiu passat al World Dwarf Games als EUA, els Jocs Mundials per a Persones de Talla Baixa. El santcugatenc va ser l'únic representant de l'Estat espanyol en tots els esports i va sumar un total de cinc medalles, quatre d'or en natació i tennis taula i una de plata en bàdminton. Durant la competició, Pahisa es va convertir en el protagonista del documental 'Glance up' on explica la seva carrera esportiva i la malaltia SEDC, un tipus de nanisme provocat per un trastorn en el desenvolupament dels ossos.