Claudia Cesaroni presenta el seu nou llibre sobre 'El Motín de los colchones'


  • Comparteix:

'Masacre en el Pabellón Séptimo' es presenta a l'espai Terra Dolça / Foto: Cristina Cesaroni

'Masacre en el Pabellón Séptimo' es presenta a l'espai Terra Dolça / Foto: Cristina Cesaroni

L'advocada i escriptora argentina Claudia Cesaroni presenta aquest dimecres el seu nou llibre 'Masacre en el Pabellón Séptimo', en el qual reflexiona sobre l'assassinat conjunt de 65 persones a la presó de Devoto durant la dictadura de Videla. La presentació del llibre, que compta amb la presència de l'autora i alguns familiars de les víctimes, té lloc aquest dimecres a les vuit del vespre a l'espai Terra Dolça.

'Masacre en el Pabellón Séptimo' explica la història coneguda a l'Argentina com 'El motín de los colchones', en la qual una seixantena de presos van morir cremats, asfixiats i disparats quan intentaven respirar per les finestres de les cel·les durant un incendi provocat com a protesta a la presó de Devoto, a Buenos Aires. Aquests fets van succeir l'any 1978, dos mesos abans del Mundial de Futbol que celebrava el país sud-americà.

Amb aquest llibre Cesaroni es pregunta sobre per què la societat no s'escandalitza quan es vulneren els drets humans de presos no polítics i de prsrones 'mal vistes' i alhora repassa la vulneració d'aquests drets en l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.