Professionals i amateurs de la música portaran 'La Creació' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un grup de caintaires del cor Òpera Cambra de Sant Cugat interpretant un fragment de 'La Creació'

Un grup de caintaires del cor Òpera Cambra de Sant Cugat interpretant un fragment de 'La Creació'

La primera edició del concert participatiu Veus del Cor interpretarà 'La Creació' de Haydn al Teatre-Auditori el cap de setmana del 20 al 22 de març del 2015. Aquest projecte simfònico-coral reunirà sobre l'escenari cantaires aficionats i estudiants de música amb professionals, en una actuació que anirà precedida de tres mesos de formació i col·laboració.

Inspirats en altres concerts participatius que es fan per Catalunya des de fa anys, l'Òpera de Cambra de Sant Cugat ha proposat organitzar-ne un a la ciutat per tal de reunir músics i coristes professionals amb estudiants de música i cantaires aficionats.

El Cor Popular obrirà les portes a tothom i es nodrirà d'aficionats, que tindran el reforç de tres cors pilot: el Cor de l'Òpera de Cambra, el Cor Aulos i el Cor Dyapason. Les inscripcions al Cor Popular es podran fer fins al 26 de setembre i a l'octubre tindran lloc les proves de veu. El codirector de Veus del Cor i pianista de l'espectacle, Daniel Garcia, creu que el Cor Popular viurà una experiència inoblidable a l'abast de pocs.

Dani Garcia

El plus d'aquesta experiència és la vivència del Cor Popular, que accedeix a un lloc inaccesible per a ells.


A partir de gener començaran els assajos entre les orquestres i els cors sota la direcció de Xavier Pagès. Tindrà tres solistes: la soprano Mariona Benet, el tenor Jordi Casanova i el baríton Xavier Mendoza. Bona part dels músics seran estudiants de l'Orquestra Simfònica Fusió i de l'Orquestra del Conservatori Municipal de Música, que es plantejaran el concert com un treball de curs.

Xavier Escura

És un concert amb una vessant pedagògica i popular. Estem convençuts que donaran un concert molt rellevant.


En total, sobre l'escenari, es trobaran més de 200 músics i cantaires, amateurs i professionals, per interpretar una obra cabdal de la història de la música. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha celebrat les complicitats entre les entitats implicades i l'entusiasme que generen.

L'organització també vol fer arribar 'La Creació' de Haydn a les escoles i és per això que proposaran diferents activitats i temari als instituts de la ciutat i els convidaran a un tast de l'obra el dia abans de l'estrena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.