El documental sobre Joan Pahisa s'estrenarà el 14 de juny a Cinesa


Temes relacionats

Pahisa triomfa en el Nacional del Regne Unit de Persones de Talla Baixa ( 7/mai/14)

El documental 'Glance Up' sobre Joan Pahisa veurà la llum al març ( 3/des/13)

Pahisa: ''Glance up' ajuda a normalitzar la situació de les persones de talla baixa' ( 8/nov/13)


  • Comparteix:

Un fotograma del documental

Un fotograma del documental

La història del santcugatenc Joan Pahisa, narrada en el documental 'Glance up', s'estrenarà el 14 de juny a les sales Cinesa de Sant Cugat. El film explica la vida de Pahisa i la seva passió: el bàsquet. Aquest fet no seria rellevant sinó fos perquè en Joan mesura exactament un metre d'alçada. L'estrena serà a les dotze del migdia.

Gràcies a una campanya de micromecenatge, Joan Pahisa va poder participar als World Dwarf Games, els Jocs Mundials per a gent de talla baixa que se celebren cada quatre anys i que el 2013 van tenir lloc a Michigan, als Estats Units.

Després de la preestrena al Festival DocsBarcelona, 'Glance up' ('Mirant amunt') es presentarà oficialment el 14 de juny a les dotze del migdia als cinemes santcugatencs. Abans, només s'haurà pogut veure, el 12 de juny, a la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona. Són unes projeccions dedicades especialment als mecenes que han fet possible el projecte.

'Glance up'
El documental tracta la vida de Joan Pahisa, un jove enginyer informàtic de 28 anys, apassionat pel bàsquet tot i que pateix nanisme. La producció del film ha estat possible gràcies, en part, a més de 200 mecenes, que van participar el 2013 en una segona campanya de micromecentatge per a projectes creatius Verkami i que va sobrepassar el repte de 12.000 euros proposat per La Lupa Produccions.

'Glance up' pretén ser la primera pedra per ajudar Joan Pahisa a crear una federació catalana d'esports per a gent de talla baixa i, a mig termini, una associació a escala europea. El documental també permet reflexionar sobre la societat en què vivim a des d'un punt de vista especial i únic. Al documental, també hi han col·laborat la Secretaria General de l'Esport, l'Ajuntament i TV3, que emetrà el documental properament. 'Glance up' ha estat produït per La Lupa Produccions i Häns.

Als World Dwarf Games, Joan Pahisa va ser l'únic representant de l'Estat espanyol. Va viatjar 7.000 quilòmetres per sentir-se per competir en diferents modalitats esportives amb gent de la seva alçada i amb l'equip europeu que ell mateix va crear a través de Facebook: el Team Europe. Ho va fer amb dos objectius molt clars: convertir-se en campió mundial de tennis taula i, sobretot, jugar a bàsquet una vegada més, probablement la darrera.

El documental mostra tota aquesta aventura, que comença els dies previs del viatge. Relata el món de Joan Pahisa: la família, els amics, els entrenaments o, fins i tot, una de les seves xerrades, en aquest cas a la presó de Can Brians.

Joan Pahisa
Nascut a Sant Cugat, és dels homes més baixos del món. És enginyer informàtic i està preparant el doctorat amb un treball per millorar el llenguatge de pictogrames que utilitzen algunes persones amb discapacitat que tenen greus problemes a la parla. Pateix una malaltia anomenada displàsia espòndilo epifisària congènita, un tipus de nanisme provocat per un trastorn en el desenvolupament dels ossos. Un cas com el seu només es dóna cada un milió de naixements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.