Sans i Travé: 'És inexplicable el desinterès pels documents dels Papes Borja'


Temes relacionats

L'Arxiu Nacional de Catalunya acull els documents secrets dels Papes Borja (10/jun/14)


  • Comparteix:

Josep Maria Sans i Travé / Foto: Centresderecerca.uab.cat

Josep Maria Sans i Travé / Foto: Centresderecerca.uab.cat

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Josep Maria Sans i Travé, considera que és 'inexplicable' el desinterès que han mostrat les institucions valencianes davant els documents secrets dels Papes Borja, que custodiava l'Institut d'Estudis Borgians a València des de 2007 i que ara es troben a Sant Cugat. Sans i Travé creu que aquest fet demostra la falta de coneixement d'alguns polítics, tot i mostrar-se entusiasmat per poder conservar aquí aquesta documentació que assegura és molt valuosa.

Els documents van arribar a Sant Cugat el 3 d'abril dins de quatre caixes que portaven l'escut dels Borja, com ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa' de Cugat.cat el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans i Travé. L'arxiu els custodiarà en dipòsit, cedits per l'Institut d'Estudis Borgians, que continuarà mantenint la seva seu a València.

Sans i Travé considera que el desinterès per part de les institucions del País Valencià només pot respondre a una manca de coneixement i és per això que creu que els polítics haurien de demanar més informació més als tècnics.

Josep Maria Sans i Travé

Per a mi és inexplicable. Moltes vegades els polítics haurien de demanar més informació als tècnics. Crec que en el seu moment els polítics valencians que havien de prendre decisions sobre aquest tema no tenien el coneixement suficient sobre el que tenien entre mans.


El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya ha explicat que els documents es quedaran conservats a Sant Cugat de manera indefinida per facilitar la consulta als investigadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.