L'espectacle 'Nevares' presenta la versió en concert del Grec Festival d'aquest estiu


Temes relacionats

L'OSSC actuarà al Festival Grec amb 'Nevares' (26/abr/14)


  • Comparteix:

La presentació de l'espectacle ha tingut lloc al Cafè Auditori

La presentació de l'espectacle ha tingut lloc al Cafè Auditori

Un petit tast amb la veu d'Ignasi Roda i acompanyament de piano ha servit per presentar aquest dijous la versió en concert del musical 'Nevares' que es podrà gaudir el 30 de juliol en el marc del Grec Festival de Barcelona i que comptarà amb la participació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC). La construcció d'una ciutat utòpica és el fil argumental de 'Nevares', una adaptació musical d'Ignasi Roda de l'obra 'Aquí descansa Nevares', de Pere Calders, i que es va estrenar en format reduït l'any 2012 als Jardins del Monestir.

L'autor i director de 'Nevares', Ignasi Roda, ha explicat que aquesta estrena és un somni i alhora una primera fita després de tants anys intentant donar forma a l'espectacle. Roda ha destacat l'evolució i la professionalització que implica aquest espectacle del Grec respecte l'estrena santcugatenca del 2012, amb la intenció d'anar afinant l'obra de cara a fer l'any vinent el musical complet.

Ignasi Roda

Hem creat una productora per alimentar aquest projecte amb l'esperança que surti un musical que arribi a la gent.


El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha elogiat la qualitat de l'espectacle i l'ha comparat amb una gran obra coral com 'Els miserables'.

Josep Ferré

Amb l'orquestra mai havíem fet un musical modern i aquesta obra té tots els elemenst per ser un gran èxit a l'estil de 'Els miserables'.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el segell santcugatenc de l'obra i s'ha mostrat esperançat amb el futur de l'obra.

Xavier Escura

És un producte amb denominació d'origen santcugatenca i ens enorgulleix que arribi al Grec.


El 1967 Pere Calders va publicar el conte 'Aquí descansa Nevares', la història dels habitants d'un barri de barraques que decideixen, en un moment de necessitat, instal·lar-se als panteons de les famílies adinerades del cementiri de la ciutat. Anys després, Ignasi Roda va començar a donar forma de musical al conte, fascinat per la dimensió social, els personatges i l'èpica de la història. El projecte va prendre grans dimensions i va quedar aturat fins que Roda va decidir reprendre’l amb l'ajuda del transcriptor musical Josep Anton Garcia, amb qui, el 2006, va poder acabar l'obra, que va titular 'Nevares'.

L'estrena tindrà lloc el 30 de juliol a les deu de la nit al Teatre Grec en el marc de les activitats del Grec Festival de Barcelona 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.