El Claustre del Monestir s'impregna del jazz de La Vella Dixieland i Marian Bahona


Temes relacionats

La Vella Dixieland i Marian Barahona estrenen les 2es Nits a Sant Cugat (13/jun/14)

Les Nits a Sant Cugat aposten enguany pels artistes locals (10/jun/14)


  • Comparteix:

La banda, al principi del concert

La banda, al principi del concert

El repertori eclèctic de La Vella Dixieland i la cantant Marian Barahona ha donat el tret de sortida a la 2a edició de les 'Nits a Sant Cugat'. L'agrupació ha ofert un concert al Claustre del Monestir que ha agrupat més de 100 persones i on ha repassat alguns dels temes clàssics i contemporanis del jazz, sense oblidar cançons pròpies i altres propostes de swing i blues.

La Vella Dixieland i Marian Barahona han obert el teló de les Nits a Sant Cugat amb un concert en què han repassat el seu repertori variat, ple de jazz, swing, blues i temes propis que beuen d'aquests gèneres musicals. El saxofonista i clarinetista de la formació, Pau Casares, ha explicat que les cançons que toquen combinen l'ambient de l'antiga Nova Orleans amb els temes que han aparegut en aquesta ciutat en els últims temps.

Pau Casares

El repertori té jazz del principi del gènere a Nova Orleans fins a l'estil dels anys 40 o 50. També tocarem alguns temes contemporanis.


Formada el 1980, la banda La Vella Dixieland ha gravat durant els seus 34 anys d'existència vuit discos, com 'Cooking al Luz de Gas', 'Swing on' i 'La Vella 25'. Ha ofert 2.500 actuacions arreu de Catalunya i el món en solitari, però també amb grups com Lax'n & Busto i El Tricicle, entre molts d'altres. Per Casares, la clau per mantenir la formació tant de temps és la passió per aquest tipus de música.

Pau Casares

Les ganes de fer música. Un dels llocs on ens trobem més a gust és a la Vella Dixieland.


De la seva banda, Marian Bahona és cantant de jazz i bossa nova i forma part de la companyia de la coreògrafa Coco Comín. A més, ha col·laborat amb La Vella Dixieland des de fa uns anys, participant en l'enregistrament dels seus darrers àlbums.

La 2a edició de les 'Nits a Sant Cugat' durarà fins a mitjans de novembre i proposa durant els caps de setmana d'estiu i tardor lectures a la fresca, concerts i visites musicades. Les 'Nits de Música al Claustre' formen part d'aquest cicle i la seva propera activitat tindrà lloc el divendres de la setmana vinent, amb l'actuació de la flautista Patrícia de No i el guitarrista Jaume Torrent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.