90 cantaires actuaran al Teatre-Auditori en la 'Cantata 1714-2014'


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la cantata

Moment de la presentació de la cantata

Un total de 90 cantaires de la Societat Coral La Lira i la Massa Coral Els Cantaires de Juneda actuaran al Teatre-Auditori per reivindicar la història de Catalunya dels darrers 300 anys. Acompanyats de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC), els músics interpretaran la 'Cantata 1714-2014. 300 anys vencent', que es representarà al llarg del 2014 a 57 municipis catalans. L'acte tindrà lloc el 6 de juliol a les set del vespre.

La cantata, que s'emmarca en els actes del Tricentenari, és una obra de Josep Rosinach que repassa els darrers 300 anys d'història de Catalunya a través de la música. Els cors de clavé de diversos municipis de Catalunya interpretaran la peça, que a Sant Cugat reunirà 90 cantaires, cinc rapsodes i tres solistes. El president de la Lira, Josep Garrell, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és canviar la memòria col·lectiva i transmetre esperança i alegria de cara al futur.

Josep Garrell

La pretensió és que els cantaires fem bellugar la mentalitat d'aquests 300 anys d'història.


El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha destacat que la cantata dóna protagonisme a les corals, perquè representen la veu del poble.

Josep Ferré

El protagonisme de les corals és el més important. La coral representa la veu del poble.


Abans, La Lira també interpretarà l'obra el dia de Sant Joan al Palau de la Música. Al llarg d'aquest any, passarà per 57 municipis, entre els quals hi ha Badalona, Cubelles, Valls i Poblet. La cantata compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i el de Juneda, la Generalitat, l'Oficina del Tricentenari i les Diputacions de Lleida i Barcelona. A Sant Cugat, les entrades costen 14 euros i es poden adquirir a les taquilles del Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.