El futur Parc d'Escultures de Can Matas vol convertir Sant Cugat en un referent de l'art escultòric


  • Comparteix:

Àngels Solé  acompanyada de tota la comissió tècnica.

Àngels Solé acompanyada de tota la comissió tècnica.

Dotar la ciutat d'un patrimoni escultòric de qualitat és un dels principals objectius del programa 'Escultura Pública de Sant Cugat' que ha engegat l'Ajuntament. El projecte, que contempla la necessitat de revisar les escultures ja existents i la seva ubicació, preveu també la creació d'un Parc d'Escultures dins el futur Parc Urbà de Can Matas. L'objectiu és convertir Sant Cugat en un referent escultòric en l'àmbit català.

La voluntat de l'Ajuntament és embellir els espais públics de la ciutat i dotar-los, a la vegada, d'un patrimoni escultòric de qualitat que permeti convertir la nostra ciutat en un referent destacat.
Així ho ha explica l'alcalde, per a qui és important dotar les zones de nou creixement

Lluís Recoder

Volem fer de la ciutat un referent cultural i posarem més escultures a una ciutat que ja en té. Hem de decidir a on i qui.


En aquest sentit, el programa preveu identificar i adequar els espais públics de la ciutat susceptibles d'acollir escultures, determinar qui ha de fer cada obra, i revisar també les escultures que ja hi ha a la nostra ciutat i si el seu emplaçament és el més correcte.

Amb aquesta voluntat, la tinent d'alcalde Serveis Personals, Àngels Solé, ha anunciat que s'està treballant en un inventari de les escultures existents que podria estar enllestit cap a la tardor.

Àngels Solé

El programa també inlou un catàleg inventari de les escultures que ja tenim, que ja el tenim iniciat i que hem d'acabar de definir.


Un dels elements centrals d'aquest projecte és la creació d'un Parc d'Escultures a Can Matas on artistes de renom puguin exposar la seva obra de manera permanent. El projecte també preveu reservar un espai d’experimentació on joves artistes i creadors puguin exposar les seves propostes. Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, l'objectiu és combinar art i natura:

Àngels Solé

Volem que la natura i la cultura es donin la mà en aquest itinerari.


De moment, s'ha creat la comissió tècnica encarregada de valorar els criteris d'ubicació de les escultures ja existents i proposar nous emplaçaments, sobretot en barris de nou creixement.

L'artista Pep Codó, i membre de la Comissió, ha expressat la voluntat que aquest projecte serveixi per fomentar l'admiració, però també el respecte, per l'element escultoric que hi ha a les ciutats:

Pep Codó

Si tenim por dels comportaments de la gent, com poden ser actes vandàlics, hem de pensar que això pot ser molt educatiu si conseguim que els ciutadans s'ho facin seu.


La comissió la composen sis persones entre les quals destaca l'artista Pep Codó, el teòric de l'escultura pública, Josep Roy, el director del Museu, Lluís Campins o el cap de Parcs i Jardins de l'Ajuntament, Jordi Torrijos. .



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.