L'11è Curs Internacional de Cant comença dilluns amb les places exhaurides


  • Comparteix:

Moment de la presentació en roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la presentació en roda de premsa / Foto: Localpres

L'11a edició del Curs Internacional de Cant arrenca aquest dilluns amb les 30 places exhaurides i un programa innovador. El curs, organitzat per Camerata Sant Cugat, se celebrarà fins dissabte 12 de juliol i s'impartirà al Conservatori municipal. Les classes magistrals les impartiran la soprano Carme Bustamante i la mezzosoprano Francesca Roig. El concert de cloenda tindrà lloc dissabte al Celler Modernista i comptarà amb l'actuació del contratenor Víctor Jiménez.

Després de quatre anys sense cobrir totes les places, l'11a edició del Curs Internacional de Cant torna a exhaurir la matrícula i enceta la seva segona dècada de vida amb optimisme i la sensació d'haver-se consolidat.

El curs està adreçat a amants del cant i a estudiants en formació i a punt de saltar als escenaris professionalment. Durant una setmana, els participants rebran formació integral de la veu de forma intensiva i assistiran a conferències amb experts. El director de curs i de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, creu que els alumnes reben una formació que els ajuda a fer un salt com a cantants.

Xavier Baulies

L'objectiu és la formació integral de la veu professional. Els cantants agraeixen aquesta setmana de formació intensiva i per això tenim un posicionament tan bo.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat l'abast internacional d'aquest curs i l'honor que suposa per a la ciutat poder acollir-lo.

Xavier Escura

Estem parlant ja d'11 edicions d'una iniciativa plenament consolidada. Per a la ciutat és un honor i un orgull gaudir d'un curs com aquest.


La setmana de classes acabarà dissabte a les vuit del vespre amb el lliurament del Premi de Cant Camerata Sant Cugat 2014 i el concert de cloenda, amb l'actuació del contratenor Víctor Giménez, ex-alumne del curs. A causa de les obres al Monestir, el concert s'ha tralladat del claustre al Celler Modernista. Aquest esdeveniment és amb públic i les entrades tenen un preu de 10 euros.

A més, el públic també pot assistir a un programa d'actes que inclou conferències amb especialistes:

- Dimecres 9 de juliol, a les onze del matí a l'aula magna del Conservatori: 'Com es cuida la veu del cantant', amb el doctor Pedro Clarós. entrada lliure.

- Divendres 11 de juliol, a dos quarts de deu del matí a l'aula de cos del Conservatori: 'L'osteopatia, el cant i la veu', amb el doctor Yves Castaing. Entrada: 15 euros.

- Divendres 11 de juliol, a les nou del vespre a l'aula magna del Conservatori: Concert dels alumnes. Entrada lliure.

- Dissabte 12 de juliol, a les sis de la tarda a la Casa de Cultura: 'Rossini, entre la música i els canelons', amb el periodista Marcel Gorgori. Entrada lliure.

El Curs Internacional de Cant té la col·laboració de l'Ajuntament, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, la Fundació Clarós, la Fundació Jaume Aragall, els Amics de l'Òpera de Sabadell, SolFa Management i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.