90 veus canten al Teatre-Auditori la lluita d'un país


  • Comparteix:

Les 90 veus de la Societat Coral La Lira i la Massa Coral Els Cantaires de Juneda han sacsejat les 600 persones que han assistit aquest diumenge al Teatre-Auditori per veure la 'Cantata 1714-2014. 300 anys vencent'. Els cantaires han repassat la història del país amb la música de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSCC) i han llençat un missatge d'optimisme de cara al futur que espera a Catalunya.

En els actes del Tricentenari, el Teatre-Auditori ha estat un clam per enaltir la veu pròpia del país. Una veu que ha sortit dels 90 cantaires que, a iniciativa de la Federació de Cors Clavé, ha explicat la història de Catalunya en els últims 300 anys. Acompanyats de l'Orquestra Simfònica, la Coral La Lira i Els Cantaires de Juneda s'han unit i articulat una obra, signada per Josep Rosinach, director de la coral de Juneda.

Ràpsodes locals com Xavier Tor i Joan Berlanga han interpretat el text, on també s'han afegit els solistes Ramon Grau, Inés Moraleda i Laura Brasó. Tot plegat ha estat un cant al futur d'un país que representa un repte important per La Lira, tal com ha expressat el seu director, Eloi Jover, i també el director de l'Orquestra Simfònica, Josep Ferré.

E. Jover/ J.Ferre

És un estímul i un repte, a veure si queda bé i la podem repetir. / Veure aquesta coral és insòlit. Pot ser molt emotiu.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha congratulat que iniciatives de país es plantegin a la ciutat de la mà de les entitats. La vetllada també ha servit per reconèixer públicament els 70 anys de pertinença a La Lira de Miquel Garrell i Jaume Pahisa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.