El Teatre-Auditori acull 'Bartolomé Encadenat' abans de l'estrena al Grec


Temes relacionats

L'OSSC actua al Festival Grec amb 'Nevares' (30/jul/14)

Ramon Madaula i l'OSSC porten l'essència santcugatenca al Festival Grec (27/mai/14)


  • Comparteix:

L'obra està protagonitzada per l'actor Lluís Soler / Foto: Teatre-Auditori

L'obra està protagonitzada per l'actor Lluís Soler / Foto: Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori acollirà aquest dissabte un assaig obert i gratuït de l'obra teatral 'Bartolomé Encadenat', que s'estrenarà divendres de la setmana vinent al Festival Grec de Barcelona. L'obra, de l'autor José Sanchis Sinisterra i dirigida per Antonio Simón, es representa a dos quarts de nou del vespre i explica els efectes sobre la població que ha tingut la crisi econòmica a Grècia.

Simón i Sanchis han creat aquesta obra a partir del suïcidi, l'abril del 2012, d'un jubilat grec davant el Parlament d'aquest país perquè, segons afirmava en una nota, 'es negava a sobreviure buscant menjar entre les escombraries'. Amb aquest context, la representació comparteix la història de Bartolomé, que intenta retornar al 'poble' la dignitat que li ha usurpat el Banc Mundial (BM).

'Bartolomé Encadenat' és la primera obra del nou projecte impulsat pel Festival Grec que demanarà cada any que diferents dramaturgs escriguin una peça teatral de temàtica contemporània però que utilitzi recursos del teatre grec. L'obra és una producció del Grec 2014 Festival de Barcelona en col·laboració amb l'Institut del Teatre i està representada pels actors Lluís Soler, Manel Barceló, Maria Molins i Tilda Espluga, entre d'altres.

A banda d'aquesta representació, el Teatre-Auditori també acollirà les residències de les obres 'Romance de Curro de Palmo' des de dimarts de la setmana vinent fins al 21 de juliol i de 'Nevares' els dies 28 i 29 d'aquest mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.