La personalitat de Josep Maria de Sagarra aterra aquest dijous al passeig de Gaudí


Temes relacionats

'Passi-ho bé, senyor Sagarra!' permet conèixer millor la personalitat de l'autor (15/jul/11)


  • Comparteix:

Josep Maria de Sagarra és el protagonista de les 'Lectures a la fresca' d'avui

Josep Maria de Sagarra és el protagonista de les 'Lectures a la fresca' d'avui

Un cafè literari a partir d'articles i poemes musicats de Josep Maria de Sagarra és la proposta d'aquest dijous del cicle Lectures a la Fresca. La representació de 'Passi-ho bé, senyor Sagarra' començarà a les deu del vespre al passeig de Gaudí i és una adaptació a quatre mans d'Ignasi Roda i Dolors Vilarasau.

El desè aniversari de les Lectures a la Fresca rememora les millors representacions que s'han fet en les 10 temporades d'aquesta proposta. En aquesta ocasió, torna a escena una peça d'homenatge a Josep Maria de Sagarra representada a l'estiu de 2011 i que va omplir la plaça de Magí Bartralot. Aquest dijous, però, la trama es traslladarà al passeig d'Antoni Gaudí, que s'estrena com a escenari del cicle.

Aquesta peça reflecteix la personalitat de l'autor i permet descobrir el Sagarra més cosmopolita, el seu pensament i la seva intel·ligència. Joan Berlanga, Carme González, Ricard Mariné i Xavier Tor són alguns dels membres del repartiment que dirigeix Dolors Vilarasau.

Josep Maria de Sagarra va ser un poeta, novel·lista, dramaturg, periodista i traductor barceloní i és considerat dels pocs poetes autènticament popular juntament amb Jacint Verdaguer. Nascut durant darrera dècada del segle XIX, va ser membre destacat de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, a més d'obtenir nombrosos premis literaris. Va morir al setembre de 1961 deixant un ampli llegat d'obres dramàtiques molt populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.