L'exposició 'Nobles i cavallers entre dos monarques' arriba a l'ANC


  • Comparteix:

L'exposició està dividida en nou plafons informatius / Foto: Localpres

L'exposició està dividida en nou plafons informatius / Foto: Localpres

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acull fins el 23 de juliol l'exposició 'Nobles i cavallers entre dos monarques', una reconstrucció dels principals esdeveniments de la Guerra de Successió a través de documentació privada de l'època. La mostra se situa en els actes del Tricentenari i s'estructura en tres àmbits cronològics: 'Catalunya i Europa al 1700', 'Cavallers en guerra' i 'Un país sotmès'.

La documentació seleccionada per l'ANC permet reviure els grans fets de la Guerra de Successió a través d'arxius familiars i nobiliaris privats. El comissari de l'exposició, Francesc Olivé, ha explicat que els protagonistes d'aquests documents eren part de l'elit aristocràtica i econòmica de Catalunya, i aporten una nova visió de l'època amb els seus testimonis personals.

Francesc Olivé

Aquesta exposició explica les vivències personals de les elits i la noblesa durant la Guerra de Successió i com van anar canviant el seu suport d'un monarca a un altre.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha animat els santcugatencs a visitar aquesta exposició que complementa la programació de la ciutat dedicada al Tricentenari.

Xavier Escura

Jo animaria els santcugatencs a passar per aquí. És una exposició molt singular que complementa molt bé amb tots els actes del Tricentenari que estem fent a Sant Cugat.


La mostra està dividida en tres àmbits cronològics. El primer es titula 'Catalunya i Europa al 1700' i explica el període previ a la guerra a Catalunya, des de la mort de Carles II fins a la proclamació de l'arxiduc com a Carles III. El segon, 'Cavallers en guerra', explica el desenvolupament del conflicte des de diferents angles. L'últim, titulat 'Un país sotmès', aborda les conseqüències del conflicte, la repressió i la implantació del nou ordre institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.