Lewis, Ford, Rossellini i Renoir desembarquen al Cicle de Cinema Clàssic


  • Comparteix:

Imatge de Jerry Lewis a 'The Nutty Professor'

Imatge de Jerry Lewis a 'The Nutty Professor'

'The Nutty Professor' ('El professor guillat') de Jerry Lewis, 'The Quiet Man' ('El hombre tranquilo') de John Ford, 'Roma, città aperta' ('Roma, ciutat oberta') de Roberto Rossellini i 'La grande ilusion' (La gran ilusión') de Jean Renoir són les propostes del Cicle de Cinema Clàssic de cara al proper trimestre, que arrencarà a finals de setembre. Les pel·lícules, en versió original i subtitulades, es podran veure als cinemes Cinesa.

El cicle començarà el 29 de setembre amb 'The Nutty Professor', una divertida comèdia que explica la història d'un professor universitari de química, lleig i tímid, que amb un beuratge es transforma en un home atractiu i dominador. Aquesta original versió del Dr. Jeckyll i Mr. Hyde de Robert Louis Stevenson és una de les millors comèdies americanes dels anys 60 i proposa una reflexió psicològica sobre l'autoestima.



'The Quiet Man' prendrà el relleu el 27 d'octubre. Aquesta proposta de John Ford del 1952, protagonitzada per John Wayne i Maureen O'Hara, explica la tornada d'un boxejador nord-americà al seu poble natal irlandès per reclamar una propietat i fugir del seu passat. Allà es trobarà amb un món molt diferent del que coneix i una dona molt temperamental. En aquesta pel·lícula, Ford recrea els orígens irlandesos de molts nord-americans i fa una de les comèdies més clàssiques sobre la lluita de sexes.



Roberto Rossellini retrata a 'Roma, città aperta' els horrors de la Segona Guerra Mundial en el seu front italià. Concretament explica la història d'un dels líders de la resistència que és perseguit pels nazis. Aquesta cinta arribarà el 24 de novembre i és una de les peces essencials del neorrealisme.



La darrera cita del trimestre arribarà el 22 de desembre amb 'La grande ilusion' de Jean Renoir. Aquesta proposta del 1937 narra les peripècies de dos oficials francesos capturats pels alemanys durant la Primera Guerra Mundial i empresonats en una fortalesa amb altres interns de diferents procedències. Malgrat l'estreta vigilància prepararan la fugida.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.