Els professors de música de les escoles públiques coordinen 375 alumnes en la primera cantata conjunta


  • Comparteix:

Centenars de professors i familiars han volgut veure la interpretació de 'La ciutat i la lluna'.

Centenars de professors i familiars han volgut veure la interpretació de 'La ciutat i la lluna'.

Èxit sense precedents del concert organitzat pels mestres de música de les escoles públiques de Sant Cugat que ha aconseguit reunir damunt l'escenari 375 nens i nenes de segon de primària de tota la ciutat. Cada centre escolar ha interpretat dues peces musicals per després, tots junts, interpretar la cantata 'La Ciutat i la Lluna' . Davant l'èxit d'aquesta iniciativa pionera, els professors de música ja s'han plantejat convertir l'experiència en una cita anual.

A les 10 del matí la cua per presenciar les cantates arribava més enllà de la cantonada del Teatre-Auditori. Hi havia expectació per veure com 375 nens i nenes de segon de primària aconseguien casar les seves veus i interpretar, conjuntament, 'La ciutat i la Lluna' de Poire Vallvé i Rafael Simó.

El projecte sorgeix del Grup de Treball dels mestres d'Educació Musical d'Infantil i Primària de les escoles públiques del municipis. Les nou escoles han estat treballant, per separat les seves cantates, i avui era el dia de la prova final. Eulàlia Montoriol, del CEIP Collserola, explica com s'ha treballat el concert d'avui:

Eulàlia Montoriol

No són nens triats sinó que són els nens amb què treballem cada dia. Es nota, doncs, el treball que fem amb ells cada dia.


Els protagonistes eren els nens. Dilluns van fer un assaig general tots plegats i l'experiència, segons expliquen, ha estat del tot positiva. Alguns ja han expressat la seva voluntat de dedicar-se, en un futur al món de la música.

Nens Pins del vallès

Ens agrada cantar, és divertit.


Segons Àngels Solé, tinent d'alcalde de Serveis Personals, és motiu d'orgull veure com els mestres de música de les escoles de Sant Cugat han pogut organitzar aquest concert que demostra la dinamització cultural que hi ha darrere els centres d'ensenyament del municipi:

Àngels Solé

És una iniciativa impulsada i dinamitzada pels professors de música de les escoles públiques de la ciutat. Es veu el seu treball en els centres escolars.


El concert ha tingut dues parts. La primera ha constat d'un repertori de cançons populars catalanes i la segona, la interpretació de 'La ciutat i la lluna'. Es tracta d'un tema sobre la convivència i la soledat en una gran ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.